• Haberler
  • Ödemiş'e farklı bir lezzet: KUZU KELLE SÖĞÜŞ

Ödemiş'e farklı bir lezzet: KUZU KELLE SÖĞÜŞ

İzmir'de yaygın olarak tüketilen kuzu kelle söğüş Ödemiş'te Arasta'da vatandaşların beğenisine sunuluyor. İzmir'in tarihi merkezlerinden Hisarönü'nün...

İzmir’de yaygın olarak tüketilen kuzu kelle söğüş Ödemiş’te Arasta’da vatandaşların beğenisine sunuluyor.

İzmir’in tarihi merkezlerinden Hisarönü’nün meşhur lezzetlerinden kelle söğüş, Ödemiş’in tarihi çekim merkezi Arasta’da Büyük Cami’nin hemen yanında Foça’nın Yeri’nde farklı bir damak tadı olarak yerini aldı. Ödemiş’teki tek kuzu kelle söğüşçüsü olma özelliğini taşıyan Foça’nın Yeri sabah 09.00’dan yaz mevsiminde akşam 21.00’a kış mevsiminde de 20.00’a kadar konuklarını ağırlıyor.

İzmir’de 20 yıldır bu işi yapan Ödemişli Muharrem Yüncü’nün bu lezzeti memleketine de taşımak istemesi sonrası Arasta’da kapılarını açan kuzu kelle söğüşçüsünde kış mevsiminde kuzu kelle çorbası da satışa sunuluyor.

“Arasta çok kıymetli”

İşletmesinde sadece Ödemiş’teki kasaplardan aldığı kuzu kellelerini kullandığını belirten Muharrem Yüncü, “Tüm ürünlerimiz günlük olarak alınıyor. En önemlisi sadece Ödemiş’te yetişmiş kuzuların etleri kullanılıyor. Bu lezzeti tadan herkes mutlaka bir daha geliyor. Yıllarca bu kuzu kelle söğüşünü İzmir’de Yeşilyurt’ta yaptım, memleketimde de bu lezzetin olmasını istedim. Tabi Arasta da çok kıymetli bir yer. Daha canlı hale gelmesi lazım. Biraz bunun için de buradayız. Kalorisi çok yüksek bir besin ama haşlanarak hazırlandığı için son derece sağlıklı. Soğan, maydonoz, domates ve baharatla birlikte servis ediyoruz. Ödemiş’te şimdiye dek çok sevildiğini gördük. Kışın yine ilçede tek olan bir başka lezzeti kuzu kelle çorbasını vatandaşlarımıza sunuyoruz. O da özellikle bağışıklığı güçlendirdiğinden çokça tüketiliyor. Buraya gelip sık sık kuzu kelle söğüş yiyenler var, paket servisi de yapıyoruz” dedi.

Başar Uçar

 

Bakmadan Geçme