• Haberler
  • “Ödemiş’e en yakın mahalle bizim, en geri kalmış mahalle de yine bizim”

“Ödemiş’e en yakın mahalle bizim, en geri kalmış mahalle de yine bizim”

Ödemiş’e bağlı Yolüstü Mahallesi’nde vatandaşlar, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği yol çalışmalarının ardından mahallelerine araçlarıyla...

Ödemiş’e bağlı Yolüstü Mahallesi’nde vatandaşlar, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği yol çalışmalarının ardından mahallelerine araçlarıyla giremiyor. Dolmuşların ve diğer araçların mahalleye giremediğini de ifade eden vatandaşlar, sorunun bir an önce çözümlenmesi adına sadece Küçük Menderes Gazetesi’ne konuştu.

 

Vatandaşların açıklamaları şöyle: “Mahallemize mutlaka giriş olması gerekiyor. Mahallemize dolmuş ve belediye otobüsü girmediği için insanlar, bir kilometrelik bir mesafede bulunan Çınarlık mevkiinden mahallemize yürümek zorunda kalıyor. Bazı vatandaşlar, Kaymakçı dolmuşuyla Kaymakçı’ya giderek oradan tekrar mahallemize geri dönmek zorunda kalıyor. Ayrıca sıcak asfaltın olduğu ana bir yolda bırakılan çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız için de yürümek tehlikeli.”,

 

“Bizim mahallemiz, gariban bir mahalle yerine konuluyor. Arabalar gelip geçmiyor ve artı olarak ben hasta olsam neyle Ödemiş’e gideceğim? Ödemiş’te kalsam dolmuş bulamıyorum, bulsam beni bir kilometre ötede indiriyor. Yaşlı insanlar o kadar yolu nasıl yürüyecek? Üstüne üstlük Ödemiş’ten Kaymakçı’ya, Çaylı’ya giden dolmuşlar mahallemize giremediğinden yolcu da alamıyor. Çok mağdur durumdayız.”

 

Mahallenin bir kilometre ötesinde indirilerek yürümek zorunda kalan kadın bir vatandaş da şunları söyledi: “Bu durumun bir çaresi bulunmalı. Böyle olmaması lazım. Rezillikten başka bir şey değil. Çocuklar, buradan nasıl mahalle içine yürüyecek? Ödemiş’e en yakın mahalle bizim. En geri kalmış mahalle de yine bizim.”

 

Daha önce de konu almıştık

 

Geçtiğimiz haftalarda gazetemizde ve TV9 İzmir’de konu aldığımız sorun için yetkililer herhangi bir çözüm henüz üretmedi. Haber şöyleydi: “Ödemiş-Kaymakçı yolu üzerinde bulunan Yolüstü Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar zor günler yaşıyor. Yolda geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen bir trafik kazasının ardından mahallenin girişinin trafiğe kapatılması üzerine vatandaş isyan etti. Vatandaşlar; Karayolları Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ödemiş Belediyesi’ne şikayetlerini dile getirebilmek adına imza toplamaya başladı.

 

Mahallenin Ödemiş istikameti girişinden Karayolları Genel Müdürlüğü’nün koyduğu levhayla trafiğe kapatıldığı ve sadece Kaymakçı istikametine giden tarafının açık olduğunu ifade eden mahalle sakinleri şunları söyledi: “Yaklaşık 15 gündür yolumuz, levha ile trafiğe kapatıldı. Ödemiş’ten gelen dolmuşlar, Çınar mevkii dediğimiz alanda insanları bırakıyor ve mahalle sakinlerimiz yaklaşık bir kilometre yürümek zorunda kalıyor. Çocuklarımız okula başladı ve servis araçları da çocuklarımızı yol kenarına bırakmak zorunda kalıyor.

 

Burası, çok hız yapılan bir yol ve karşıdan karşıya geçmek de çok tehlikeli. Hastamız olsa ya da acil bir şey olsa şahsi araçlarımızla Ödemiş istikametine çıkamıyoruz. Bu sorunun bir an önce giderilmesi için sesimizi tüm yetkililerin duymasını istiyoruz. Buraya kavşak yapılarak sorun giderilebilirken vatandaşı zor durumda bırakıyorlar. Yolüstü Mahallesi’ne kimse uğramaz oldu. Esnafımızın kazançları da düştü. Her bakımdan mağduruz.”

 

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme