- Haberler
- ÖDEMİŞ’TE SIRA ASFALT KAPLAMASINDA
ÖDEMİŞ’TE SIRA ASFALT KAPLAMASINDA
 Başar Uçar – Ödemiş&rsquote Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü&rsquonün şehir içi asfalt çalışmaları kapsamında Ordu Caddesi&rsquonde asfalt...
Başar Uçar – Ödemiş’te Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün şehir içi asfalt çalışmaları kapsamında Ordu Caddesi’nde asfalt kaplamasına başlandı. Türk Telekom hizmet binası önündeki Hürriyet Meydanı’na kadar ulaşan çalışmalar çerçevesinde yüksek dayanıklılıktaki sıcak asfalt seriliyor.
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in girişimleri sonrası Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nce başlatılan çalışmalarla Ödemiş girişinden Beşgöz kavşağına kadar olan bölüm tamamen yenileniyor.
Yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olduğu öğrenilen Karayolları şehir içi asfalt çalışmalarında Ordu, Mithatpaşa ve Atatürk Caddelerindeki kazıma işleminin tamamlanmasının ardından kaplamaya geçildi. Dün gün boyu mesai yapan yüklenici firma Delsan’ın ekipleri Türk Telekom binası önündeki Hürriyet Meydanı’na ulaştı. Ordu Caddesi’nin trafiğe kapatıldığı çalışmaların havanın uygun olması durumunda aralıksız devam edeceği ifade edildi.
Çalışmaları yöneten şantiye şefi inşaat mühendisi Muzaffer Samet Çetin, Ödemiş’te serilen asfaltın modifiye asfalt olduğunu belirterek uzun süre bozulmadan kullanılabileceğini söyledi.
“AĞIR VASITALARDAN ETKİLENMİYOR”
Ödemiş girişinden Beşgöz kavşağına kadar olan bölümdeki çalışmaların bir hafta içinde tamamlanmayı planladıklarını kaydeden Çetin, “Üç ana caddemizin asfaltlanma işlemi bir hafta içerisinde tamamlanacak. Ödemiş girişindeki bir kısmı da tamamladıktan sonra Ovakent yolu için çalışmalarımız başlayacak. Yeni otogar önündeki çalışmaları tamamladık. Ovakent yolu olarak adlandırılan Cumhuriyet Caddesi’ndeki çalışmalar için TEDAŞ ekiplerinin çalışmalarının bitmesini bekliyoruz. Cumhuriyet Caddesi’nde altyapının elverişsizliği nedeniyle asfaltı kazımak yerine tamamen söküp yeniden dolgu yapıp asfalt sereceğiz. Hava şartları bu tarz çalışmalar için çok önemli. Hava şartları elverdiği sürece durmadan çalışacağız” dedi.
Ödemiş’in ana caddelerinde modifiye bitüm asfalt kullanıldığını anlatan Çetin, “Ödemiş’te kullandığımız modifiye bitüm malzeme oldukça dayanıklı. Kaliteli bu malzeme ile yıllarca çukur, tekerlek izi oluşmadan yol sapasağlam hizmet verebiliyor. Ağır vasıtaların bozamayacağı türdeki bu asfaltta çukur açma gibi herhangi bir müdahale olmadıktan sonra yıllarca başka bir çalışma gerekmiyor” dedi.
Bakmadan Geçme