• Haberler
  • ÖDEMİŞ’TE ÇUKURLAR MÜDAHALE BEKLİYOR

ÖDEMİŞ’TE ÇUKURLAR MÜDAHALE BEKLİYOR

 Bütünşehir Yasası ile 99 mahalleye sahip olan Ödemiş&rsquote cadde ve sokaklardaki çukurların sayısı giderek artıyor. Gerek...

 Bütünşehir Yasası ile 99 mahalleye sahip olan Ödemiş’te cadde ve sokaklardaki çukurların sayısı giderek artıyor. Gerek merkez mahallelerde gerekse de çevre mahallelerde açılan çukurlar müdahale bekliyor.

Bazı bölgelerde TEDAŞ’ın enerji hatlarını yer altına alınması için başlattığı çalışmalarda açılan çukurlar öylece dururken, bazı bölgelerde de İZSU’nun su patlaklarına müdahale için açılan çukurlar kapatılmayı bekliyor. Yollarda oluşan çöküntüler ise hem araçlara zarar veriyor, hem de yağışlı havalarda sıkıntı yaratıyor. İlçe merkezinin pek çok farklı noktasında aynı manzaralar yaşanırken vatandaşlar yetkililerden çalışma bekliyor.

İZSU’NUN AÇTI ÖDEMİŞ BELEDİYESİ MÜDAHALE ETTİ

Ödemiş’in tarihi ve doğal güzellikleriyle gözbebeği bölgelerinden olan Birgi’de de İZSU’nun su patlağına müdahale etmek için açtığı çukur 1 ay boyunca kapatılmayınca Ödemiş Belediyesi müdahale etti.

Her hafta sonu çok sayıda konuğu ağırlayan Birgi’de İZSU’nun açtığı çukurlara dolgu malzemesi döküp bıraktığını, Büyükşehir’in de çağrılara rağmen müdahale etmediğini dile getiren vatandaşlar turistik bölgeye bu manzaraların yakışmadığını söyledi.

Edinilen bilgilere göre Birgi Mahallesi’nin Fatih Mehmet Bey Caddesi’nde yaklaşık 1 ay önce su patlağına müdahale eden İZSU ekiplerinin açtığı çukura dolgu malzemesi döküldü ancak granit taşlar döşenmedi. 1 ay boyunca müdahale edilmeyen çukura vatandaşların çağrısı üzerine Ödemiş Belediyesi müdahale etti. Ödemiş Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin çalışmalarıyla granit taşlar yeniden döşendi.

“SU HATLARI YENİLENMELİ”

Birgi gibi hareketli bir yerde ufak bir çukura 1 ay boyunca müdahale edilmediğini söyleyen mahalle sakinlerinden Bülent Cam, “Su hatlarında sık sık patlamalar yaşanıyor. Daha önceki yıllarda değişmesi lazımdı. Burada da bir süre devam eden su patlağına İZSU ekipleri müdahale etti ancak bu sefer de açtıkları çukura dolgu malzemesini doldurup gittiler. 1 aydır söylememize karşın kimse müdahale etmedi. Açtıkları çukuru Ödemiş Belediyesi kapattı. Bu işin Büyükşehir’in görevi olduğunu öğrendik. Defalarca derdimizi söyledik ama duyan olmadı. Büyükşehir ve özellikle İZSU ekiplerinden daha hassas çalışma bekliyoruz. Birgi’nin içme suyu sisteminin de acilen yenilenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme