Ödemiş'te Hurda Araçlar Kaldırıldı, Kısa Süre Sonra Yeniden Aynı Yere Bırakıldı
İzmir'in Ödemiş ilçesi Umurbey Mahallesi 38. Sokak'ta uzun süredir yol kenarında bekleyen tamir edilmemiş ve hurda araçlar, gelen şikâyetlerin ardından yetkililer tarafından kaldırıldı. Ancak aradan kısa bir süre geçmesinin ardından aynı sokakta yeniden araç birikmeye başladığı görüldü.
Sanayi sitesi içerisinde faaliyet gösteren esnaflar, yol kenarına uzun süreli bırakılan araçların görüntü kirliliğine, trafik aksamasına ve işlerini olumsuz etkilemesine neden olduğunu belirterek durumdan şikâyetçi olduklarını ifade etti. Aynı sokakta araçların sürekli bırakıldığını dile getiren esnaflar, denetimlerin yeterli olmadığını savundu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında, sokakta uzun süre park hâlinde bekleyen araçlara yönelik plaka ve şase sorgulaması yapılıyor. Hurda olarak tespit edilen araçlar belediye ekipleri tarafından kaldırılırken, trafiğe kayıtlı ve tamir sürecinde olan araçlarla ilgili işlem yapılamıyor.
Yetkililer, Karayolları Trafik Kanunu uyarınca yol üzerinde araç parkını engelleyecek malzeme bırakmanın da yasak olduğunu hatırlatarak, bölgedeki denetimlerin süreceğini bildirdi.
Sanayi esnafı ise sorunun tekrar etmesinden dolayı kalıcı ve caydırıcı önlemler alınmasını talep ediyor.
Bakmadan Geçme





