ÖDEMİŞ'TE 4512 HANEYE VEFA ELİ UZANDI

Ödemiş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Cumhurbaşkanlığı tarafından ulusal düzeyde başlatılan Vefa (Yaşlı Evde Bakım) Programı kapsamında yaşlı ve engelli vatandaşlara destek olmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı’nın 18 Temmuz 2022 tarihli ve 95042 sayılı yazısı ile uygulamaya alınan program, Ödemiş’te 1 Eylül 2022 tarihinden bu yana başarıyla yürütülüyor. Yaşlı veya engelli aylığı gibi düzenli merkezi yardımlardan yararlanan, ancak kendi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan vatandaşlara yönelik sürdürülen program kapsamında 284 haneye düzenli hizmet sunuluyor.

Vefa ekipleri, 2025 yılının Ocak-Ekim döneminde ise toplam 4512 haneye giderek yaşlı ve engelli vatandaşların günlük ev işleri ve diğer temel ihtiyaçlarını yerine getirdi.

Yetkililer, programın yaşlı ve engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmayı ve sosyal dayanışmayı güçlendirmeyi hedeflediğini belirterek, çalışmaların yıl boyunca aralıksız süreceğini ifade etti.

Bakmadan Geçme