- Haberler
- ÖDEMİŞ'TE 3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ
ÖDEMİŞ'TE 3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ
Zafer Partisi Ödemiş İlçe Başkanlığı, iki gün önce 3 Mayıs Türkçüler Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. Hükümet Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, Salı Pazarı'na kadar devam etti. Çevre ilçelerden ilçe başkanları, parti yönetimleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Türk milletinin değerlerine ve kimliğine sahip çıkılması gerektiği vurgulandı.
Yürüyüşün ardından Zafer Partisi Ödemiş İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Tuğrul Günerken tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Günerken, açıklamasında 3 Mayıs’ın tarihi ve ideolojik önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Türk Milleti’nin bağrından kopmuş yiğit evlatları, sustuğumuz gün vatansız kalacağız! İşte bu yüzden bugün haykırıyoruz! 3 Mayıs; bir takvim yaprağından ibaret değildir. Bu tarih, Türk’ün çığlığının göklere yükseldiği, zincirleri kıran iradenin ve zindanları parçalayan inancın adıdır.”
Günerken konuşmasında, geçmişten bugüne Türk milletine karşı yürütülen politikaların değişmediğini belirterek, Zafer Partisi’nin Türk kimliği, dili ve kültürüne yönelik tehditlere karşı mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.
Açıklamasının sonunda ise Günerken, “Türk’ün suskunluğu sona ermiştir! Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” sözleriyle konuşmasını tamamladı.