• Haberler
  • ÖDEMİŞ SAĞLIK-SEN KAHVALTIDA BULUŞTU

ÖDEMİŞ SAĞLIK-SEN KAHVALTIDA BULUŞTU

SÜREKLİ: &ldquoYENİ HASTANE MART&rsquoTA HASTA KABUL EDECEK&rdquo Sağlık-Sen Ödemiş Temsilciliği&rsquonce düzenlenen kahvaltıda konuşan AK Parti İzmir...

SÜREKLİ: “YENİ HASTANE MART’TA HASTA KABUL EDECEK”

Sağlık-Sen Ödemiş Temsilciliği’nce düzenlenen kahvaltıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, yeni Ödemiş Devlet Hastanesi’nin mart ayında hasta kabul edeceğini, yeni Kiraz Devlet Hastanesi inşaatı için ise yer sorununu çözdüklerini söyledi.

Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen’in Ödemiş’teki üyeleri ve ailelerinin katılımıyla Ödemiş Nirvana Park’ta düzenlenen kahvaltıya AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Sağlık-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu, AK Parti’nin ilçe başkanları, hastane yöneticileri ile sendika yöneticileri katıldı.

Kahvaltı sonrası sendika üyesi sağlık çalışanlarına seslenen Sağlık-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir talep ve beklentileri dile getirdi. Özdemir, Ödemiş, Torbalı ve Kiraz’daki yeni devlet hastanesi projelerinde kadın çalışanlar için kreş hizmetinin sunulması gerektiğini vurguladı. Özdemir, sağlık çalışanlarının zorlu bir görevi yerine getirdiğini ve çalışma şartlarının ağır olduğunu ifade ederek sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar için 24 saat nezaret altında tutulması talebini gündeme getirdi.

 

“DÖNER SERMAYE EMEKLİLİĞE DE YANSITILMALI”

Özdemir, “Bugün sağlık çalışanlarımız polislere eş değer tükenmişlik yaşıyor. Sağlık çalışanları sağlıklarını kaybederse, mesleki motivasyonlarını kaybederse istediğimiz kadar modern hastaneler yapıp son teknolojilerle donatalım sağlık sistemimizin çökmesini engelleyemeyiz. Bugün tüm dünyanın imrenerek izlediği sağlık sistemimizin ve hasta memnuniyetimizin sürmesini ve gelişmesini istiyorsak devletimiz önce sağlık çalışanlarımızın sağlığını, sosyal yaşantısını ve hak ettiği ücreti de düşünmek zorundadır. Bu doğrultuda döner sermayelerimizin emekliliğe de yansıtılması bir an önce hayata geçirilmelidir. Takip eden, sonuçlandıran bir sendika olarak Cumhurbaşkanımızdan aldığımız bu sözün takipçisi olacağız. Önümüzdeki dönemde döner sermaye adaletsizliğinin son bulması mücadelesini sürdüreceğiz” dedi. Özdemir, Sağlık-Sen üyelerinin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası alanlardaki demokrasi nöbetlerinde yerini aldığını belirterek, demokrasiye daima sahip çıkacaklarını kaydetti.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem de sağlık çalışanlarının taleplerinin takipçisi olduklarını, ilçedeki sağlık kurumlarının gelişimi için yatırımlar konusunda her zaman girişimlerinin sürdüğünü söyledi. AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli de 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sağlık çalışanlarının kahramanca bir mücadele verdiğini, sonrasında da alanlarda demokrasiye sahip çıkma konusunda görevini yerine getirdiğini belirterek sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

 

YENİ HASTANE İÇİN MART AYINI İŞARET ETTİ

Sürekli, “Ödemiş İlçe Başkanımız Sayın Halil Demir, Ödemiş’te de Sağlık-Sen üyelerinin 29 gün alanlarda demokrasi nöbeti tuttuğunu söyledi. Bu güzel tablo için teşekkür ediyorum. AK Parti bugün sağlıkta bir dünya markası. Peki bu marka sadece yatırımla mı oldu. Sadece yatırım dersek haksızlık etmiş oluruz. Sağlıkta verilen nitelikli hizmet bugün dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu kadar güzel hizmetler veren sağlık çalışanlarının şiddet görmesine elbette geçit vermeyeceğiz. Elbette olması gereken cezalar verilecektir. Sağlıkta şiddete izin yok” dedi.

Sürekli, 2013 yılından bu yana inşaat çalışmalarının sürdüğü Ödemiş Devlet Hastanesi’nin 2017 yılı mart ayında hasta kabul etmeye başlayacağını açıklarken mevcut hastane binasının ağız ve diş sağlığı merkezi olarak değerlendirileceğini kaydetti. Sağlık-Sen’in yeni hastanelerde kreş oluşturulması talebini de yerine getireceklerini açıklayan Sürekli, Kiraz’da 75 yataklı yeni devlet hastanesi için yer sorununun çözüldüğünü önümüzdeki günlerde temel atılacağını aktardı. Torbalı’da yeni Devlet Hastanesi’nin de mart ayı başında hasta kabul edeceğini sözlerine ekleyen Sürekli, “Sağlık çalışanlarının sorunu bizim de sorunumuzdur. Takipçisi olacağız. Bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da istişare ile hareket edeceğiz” diye konuştu.

Başar Uçar

 

Bakmadan Geçme