• Haberler
  • ÖDEMİŞ OSBNİN ALTYAPI İHALESİ 25 HAZİRANDA

ÖDEMİŞ OSBNİN ALTYAPI İHALESİ 25 HAZİRANDA

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem dün düzenlediği basın toplantısında Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi&rsquonin (OSB) Bilim, Sanayi...

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem dün düzenlediği basın toplantısında Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca yapılacak altyapı ihalesinin 25 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladı. Ödemiş OSB ile ilgili yaşanan gelişmelerin yanı sıra belediye çalışmalarını da değerlendiren Badem, hizmet alanına dahil olan yeni yerleşim yerlerinde anket çalışması gerçekleştirdiklerini ifade etti.

13,5 MİLYON LİRA KEŞİF BEDELİ

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’nin önceliklerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Mahmut Badem, “Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı ihalesi 25 Haziran 2015 tarihinde yapılacak. Kanalizasyon, çevre düzenlemesi gibi işleri içeren altyapı ihalesinin duyurusu tahmin ediyorum ki bu hafta içinde Resmi Gazete’de de yayınlanır” dedi.

14 aydır Ödemiş OSB için yoğun mesaide bulunduklarını kaydeden Badem, Bakanlıkça yapılacak altyapı ihalesinin keşif bedelinin 13,5 milyon lira civarında olduğunu belirterek, “Daha önce de İZKA’dan elektrik altyapı çalışmaları için destek almıştık. Bununla ilgili ihaleye de biz çıkacağız. Geri kalan tüm altyapı hizmetlerini bakanlık gerçekleştirecek” dedi.
“ANKET EKİPLERİ İLETİŞİMİN ARTMASI İÇİN KAPILARI KAHVE İLE ÇALIYOR”

Ödemiş Belediyesi’nin hizmet alanına sonradan dahil olan 74 köy, 9 beldede anket çalışması yaptırdıklarını belirten Badem, “Anketten elde etmeye çalıştığımız şey şu; biz nasıl bir Ödemiş’i yönetmeye çalışıyoruz? 16 mahallemizin insanlarını tanıyoruz, beklentilerini biliyoruz. Öncelikle dağ köylerinden bu yana insanlarımızın profilinin ne olduğunu, sosyal yapılarının ne olduğunu, oturdukları hanede belediyece bir tamirata ihtiyaç olup olmadığını, sosyal yardımdan istifa edip etmediklerini, hane halklarının tahsil durumları gibi konularda bir anket çalışması gerçekleştiriyoruz. Yönetmeye çalıştığımız kenti tanımak anlamak için yapıyoruz.

Bu çalışmalar sırasında ekiplerimiz, çaldığımız kapının daha sıcak olması için 100’er gramlık kahve hediye ediyoruz. Sosyal medyada bazı arkadaşlar bunu öne çıkarıyorlar. Halbuki biz Ödemiş Belediyesi olarak bu işi çok rahatlıkla yapabiliriz. Ama ben rahatsız olanlara şunu söylemek istiyorum; alınan kahvelerin hiçbiri Ödemiş Belediyesi’nin parasıyla alınmadı. Merak etmesinler, bir yöntemle alındı. Çaldığımız kapıda Ödemiş Belediyesi’nin iletişiminin artırılması adına bunu yapıyoruz” dedi.
“74 MAHALLENİN 60’INDA ÇALIŞMA VAR”

Hizmet alanına katılan 74 köyün 60’ında Ödemiş Belediyesi ekiplerinin çalıştığını belirten Badem, “Şu an 60 mahallemizde çalışma var. Daha önce eşekle girilen yollarda şu anda dört dozer çalışıyor. Belediyemizin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ve DSİ’nin dozer ve greyderleri köy iken mahallemiz olan yerlerde çalışıyor. Gölcük-Sart yolu açılıyor. 2010 yılında İl Başkan Yardımcılığım dönemimde büyük önem göstererek çalışmaların başlaması için çaba sarf etmiştim. O dönemde Manisa il sınırına kadar çalışma yapılmış ancak Manisa Valiliği bölgesinde gerekli adımlar atılamamıştı. Bugün artık Orman ve Su İşleri Bakanlığı girişimleriyle o bölgede orman sahasında çalışmalar yeniden başladı. Manisa tarafında çalışmalar sürüyor.

Benzer bir şekilde yine Kiraz’ın Gedik Mahallesi ile Ödemiş’in o civardaki mahallelerini Kocaeli’den gelen ekip yeni bir yolla birbirine bağlıyor. Bu çalışmalar önemli. 74 yeni mahallenin tamamına yakınında aynı anda çalışma yapabiliyorsak, demek ki belediye meclis üyelerimiz, belediye daire müdürlerimizle ve tüm çalışanlarımızla iyi bir enerji yakaladığımızı söyleyebiliriz” dedi.

 

Bakmadan Geçme