- Haberler
- ÖDEMİŞ KADIN KOOPERATİFİNDE YENİDEN ÜLKÜ ZERDALİ DÖNEMİ
ÖDEMİŞ KADIN KOOPERATİFİNDE YENİDEN ÜLKÜ ZERDALİ DÖNEMİ
Ödemiş Kadın Kooperatifi bir süre önce yaptığı seçimli olağan genel kurulun ardından yeniden bir araya geldi. ...
Ödemiş Kadın Kooperatifi bir süre önce yaptığı seçimli olağan genel kurulun ardından yeniden bir araya geldi. Kadın kooperatifi yöneticileri yaptıkları toplantının sonrasında yeni dönem başkanlarının yeniden Ülkü Zerdali olduğunu açıkladı.
Geçtiğimiz Temmuz ayında Ödemiş Kent Konseyi toplantı salonunda yapılan olağan genel kurula mevcut başkan Ülkü Zerdali, yönetim ve denetim kurulu üyeleri, kooperatif ortakları katılmıştı.
Yapılan olağan genel kurulda 3 yıl görev yapan mevcut yönetimin yönetim ve denetim kurulları gelir gider bilançolarını genel kurul ile paylaşmış, kooperatif ortakları gelir gider bilançosunu oy birliği ile kabul etmişti.
Kurullara ortakların oy birliği ile önerdiği isimler aday oldu. Dostluk içinde, sevgi dolu ve demokratik bir anlayışın hâkim olduğu genel kurulda göreve seçilen isimlerin 3 yıl görev yapacağı belirtilmişti.
Yapılan seçimde Ülkü Zerdali, Vasfiye Emektar ve Ayşe Koldaş yönetim kurulu olarak seçilirken, yönetim kurulu yedek üyeleri ise Nihal Soyuer, Prof. Necla Arslan Sevin ve Firdevs Bozyaka isimlerinden oluşmuştu.
Denetim kuruluna ise Çimen Turan ve Muazzez Döner seçildi.
Geçtiğimiz gün yapılan toplantının ardından görev dağılımı ise şöyle oldu. Yönetim kurulu başkanlığına yeniden Ülkü Zerdali gelirken başkan yardımcılığı görevini Vasfiye Emekdar aldı. Yönetimin üye ismi ise Ayşe Koldaş oldu.
Yeniden başkanlık görevini üstlenen Ülkü Zerdali şunları ifade etti:
“Ödemiş Kadın Kooperatifi tüm ortaklarımızın özverili çalışmaları ile var olmuş ve ince uzun bir yolculuğun içerisinde kendisini göstermeye başarmıştır. Bugüne kadar kooperatifimizi destekleyen, gönül veren, yardımcı olan tüm arkadaşlarımıza, kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. 3 yıl aradan sonra olağan genel kurulumuzu gerçekleştirmiştik. Seçilen arkadaşlarımız şahsıma yeniden başkanlık görevini vererek beni onurlandırmışlardır. Tüm arkadaşlarımız ile birlikte kooperatifimizi yönetmeye, sahip çıkmaya, kooperatifimiz çatısı altındaki faaliyetlerimize ve üretimlerimize devam edeceğiz.
Bilindiği gibi Ödemiş Kadın Kooperatifi aldığı Arakne markasıyla da ipek ve ipek ürünleri başta olmak üzere yöresel ürünler üretmeye devam ediyor ve edecek.
Kooperatifimiz önümüzdeki dönemde de İzmir başta olmak üzere kadın kooperatifleri çalıştaylarına, sergilere, fuarlara katılmayı sürdürecek. Bunların yanında bugüne kadar yaptığımız kadına yönelik eğitim çalışmalarımız bundan sonra da belirli aralıklarla devam edecektir. Herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz.”
Kerem Karamanlıoğlu