• Haberler
  • Gündem
  • Ödemiş İlçe Tarım Müdürlüğü'nden hasat öncesi yoğun denetim ve bilgilendirme çalışması

Ödemiş İlçe Tarım Müdürlüğü'nden hasat öncesi yoğun denetim ve bilgilendirme çalışması

Ödemiş İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hasat öncesi pestisit denetimleri kapsamında sahada yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

Gıda güvenliğini sağlamak ve tüketici sağlığını korumak amacıyla yürütülen denetimlerde, özellikle kiraz ve çilek ürünlerinden numuneler alındı.

Yapılan kontrollerde, üreticilere tavsiyeli bitki koruma ürünlerinin doğru kullanımı ve pestisit kalıntısının olası etkileri hakkında yerinde bilgilendirme yapıldı. İlçe genelindeki üreticilerin bilinç düzeyini artırmaya yönelik bu bilgilendirmelerle, hem kaliteli üretim teşvik ediliyor hem de ihracata yönelik ürünlerde karşılaşılabilecek kalıntı sorunlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Ayrıca zararlı organizmalara karşı yürütülen mücadele çalışmaları kapsamında, domates üreticilerinin en büyük sorunlarından biri olan domates güvesi (Tuta absoluta) ile mücadeleye yönelik feromon tuzak kontrolleri de gerçekleştirildi. Tuzakların durumu gözden geçirilerek, zararlının yayılım düzeyi hakkında analizler yapıldı ve üreticilere alınabilecek önlemler konusunda bilgi verildi.

Ödemiş İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, denetim ve bilgilendirme faaliyetlerinin sezon boyunca aralıksız süreceğini belirterek, sürdürülebilir ve güvenilir tarım için üreticiyle iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Bakmadan Geçme