Odalardan sonra parti ziyaretleri
Ödemiş Kent Konseyi, Haziran ayında yapılan oda ziyaretlerinin ardından şimdi de partileri ziyaret etmeye başladı. Oda...
Ödemiş Kent Konseyi, Haziran ayında yapılan oda ziyaretlerinin ardından şimdi de partileri ziyaret etmeye başladı. Oda seçimlerinin ardından yeni seçilen başkan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Ödemiş Kent Konseyi, Kent Konseyi genel kuruluna temsilci gönderen partileri ziyaret etmeye başladı.
Konuyla ilgili bilgi veren Kent Konseyi başkanı Mehmet Taşlı, konsey genel kurulunda temsil edilen tüm partilerden randevu istediklerini belirterek, parti ilçe başkanlıklarını ziyaret etmeye başladıklarını söyledi. İlk aşamada 5 partiden randevu aldıklarını söyleyen Taşlı, MHP ve AKP’nin randevuları bayram sonrasına ertelediklerini söyledi.
İlk aşamada CHP, DP ve HDP’nin ilçe yöneticileri ile görüşme yaptıklarını belirten Taşlı, “Kent Konseyi genel sekreterimiz Yücel Uğur Uçar, yürütme kurulu üyeleri Selim Şahan, Safiye Özçelik ve benim de bulunduğum dört kişilik ekip ile üç partiyi ziyaret ettik. Randevu verilmesine rağmen AK Parti ve MHP, mazeret bildirerek ziyaretleri ileri bir tarihe erteledi. Verimli ziyaretler yaptığımızı düşünüyoruz” dedi.
Hamdi Halis: İşbirliğini önemsiyoruz
CHP’deki ziyarette, CHP ilçe başkanı Hamdi Halis, bazı ilçe yöneticileri, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları görüşmede hazır bulundu. Başkan Halis, Ödemiş Kent Konseyine verdiği önemden söz ederek, işbirliği vurgusu yaptı. Halis, “İlçenin sorunları hakkında beraber fikir geliştirmeyi önemsiyoruz” dedi.
Toplantıda, Kent Konseyi tarafından daha önce yapılan bazı öneriler hatırlatıldı. Halis, bu önerilerden Ödemiş Park Kafe çevresinin bir kültür sanat merkezi haline getirilmesi önerisinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.
Konsey üyeleri, Ödemiş Kent Konseyi’nin en azından tabela olarak kent merkezine taşınması isteklerinin devam ettiğini söyledi.
Mutahhar Ateş: “Siyasi partiler bir araya gelebilmeli”
Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu, CHP ziyaretinin ardından Demokrat Parti ve (DP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP)’ni ziyaret etti.
Başkan Mehmet Taşlı, Yürütme Kurulu Üyeleri Selim Şahan, Safiye Özçelik ve Genel Sekreter Yücel Uğur Uçar’ın katıldığı ziyaret parti binasında gerçekleştirildi.
Demokrat Parti Ödemiş İlçe Başkanı Mutahhar Ateş, Ödemiş Kent Konseyi yönetimi tarafından yapılan ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Yaşadığımız yerin sorunlarını konuşup, ortak çözümler geliştirmek için bir araya gelmek çok önemli. Siyasi partiler olarak bizler de bir araya gelebilmeli ve ilçemizin menfaati için görüşlerimizi ortaya koymalıyız. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmemiz gerekiyor. Ödemiş’teki tüm siyasi partilerle bir araya gelmek istiyoruz. Ödemiş Kent Konseyi siyasi partilerin de temsil edildiği tarafsız bir kurum olarak buna öncülük edebilir.” şeklinde konuştu.
Mehmet Taşlı: “Ortak aklı birlikte hakim kılacağız”
Demokrat Parti Ödemiş İlçe Başkanlığı’na yapılan ziyarette konuşan Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, Yürütme Kurulu kararıyla önce meslek odalarını ardından Ödemiş Kent Konseyi Genel Kurulu’nda temsil edilen siyasi partileri ziyaret ederek Ödemiş’in geleceğini konuşmak istediklerini ifade etti.
Siyasi partilerle sadece genel kurul toplantılarında bir araya gelmeyi yeterli bulmadıklarını ifade eden Taşlı, “Siyasi partilerimizin ilçemize yönelik görüş ve beklentilerini öğrenmek için önemli. Siyasi görüşlerimizdeki ve dünyaya bakışımızdaki farklılıklar bir araya gelmemize engel değil. Önemli olan yaşanabilir bir kent ve sürdürülebilir kalkınma paydasında birleşmemizdir. Ortak aklı hakim kılmak adına tüm paydaşlarımızın Ödemiş’e yönelik görüşlerini değerli buluyoruz.” diyerek siyasi partilere yapılan ziyaretlerin amacına yönelik görüşlerini paylaştı.
Ayhan Akkaya: Farklılıklarımızı kabul etmeliyiz
Mehmet Taşlı, Safiye Özçelik ve Selim Şahan’dan oluşan Kent Konseyi temsilcilerini ilçe başkanı Selahattin Tekin, eski başkan Ayhan Akkaya ve bazı üyeler karşıladı.
Taşlı, burada yaptığı konuşmada, Kent Konseyi olarak konsey genel kuruluna temsilci gönderen tüm partilerden görüşme talep ettiklerini belirterek, diyalog ve görüş alışverişine önem verdiklerini söyledi.
Ayhan Akkaya’da Türkiye’de yıllardır süren bir kavga ortamının bulunduğunu bunun da barış ve hoşgörünün tesis edilmesi ile aşılabileceğini söyledi. Akkaya, Türkiye’de yaşayan bütün vatandaşlar bu ülkenin eşit vatandaşıdır. Hepimiz üstünde yaşadığımız topraklardan sağladığımız kazanç ile hayatımızı devam ettiriyoruz. Yaşadığımız sorunlar hepimizi ilgilendiriyor. Biz de parti olarak ilçedeki çeşitli çevre eylemlerinde yer almaya çalışıyoruz. İşbirliği ve hoşgörü sağlanırsa biz de bundan büyük memnunluk duyarız” dedi.
Siyasi parti ziyaretleri devam edecek
Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu, siyasi partilere yapacağı ziyaretlere Kurban Bayramı sonrası devam edecek. Bu kapsamda bayram sonrasına randevu veren İyi Parti ve Saadet Partisi’nin yanı sıra 5-6 Temmuz günlerinde yapılması gereken fakat ertelenen Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ziyaretleri bayram sonrası gerçekleştirilecek.
Samime SARAYKÖY
Bakmadan Geçme





