- Haberler
- Ocak ayına yağışlı uğurlama
Ocak ayına yağışlı uğurlama
Son yılların en yağışlı kış mevsimini yaşayan Küçük Menderes havzası Ocak ayını yağışla uğurladı. Ocak ayının...
Son yılların en yağışlı kış mevsimini yaşayan Küçük Menderes havzası Ocak ayını yağışla uğurladı. Ocak ayının son gününde etkili olan yağışla birlikte toprak suya doyarken tarlalar göletlere dönüştü. Ödemiş’te 40 saatte yağış miktarı 35 mm’yi aştı. Bozdağ’da kar kalınlığı 45 santimetre olarak ölçüldü. Bölgede bugünden itibaren güneşin yüzünü göstermesi bekleniyor.
Tarlalar gölete dönüştü
2015 yılından sonraki yıllarda kış mevsimini kurak geçiren Küçük Menderes havzasında Ocak ayı oldukça yağışlı geçerken son günlerde etkili olan sağanak yağmurlarla birlikte tarlalar sular altında kaldı. Toprağın suya doyması ile birlikte bölge genelindeki tarım alanlarında su birikintileri oluşmaya başlarken bu durum üreticilerin tarlalarına girmelerini imkansız hale getirdi.
Bölgede dün de sağanak yağmur aralıklarla etkisini gösterdi. 09.00-16.30 saatleri arasında Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre Ödemiş’te ölçülen yağış miktarı 17,8 mm’ye ulaştı. 40 saatte ölçülen toplam yağış da böylelikle 35 mm’yi aşmış oldu. Dün saat 16.30 itibariyle Beydağ’da 11,24 mm, Kiraz’da 9,64 mm, Tire’de 12,8 mm ve Bayındır’da da 20,8 mm yağış ölçüldü. Yüksek rakımdaki ölçüm noktaları ise dağlık alanlarda yağışın daha fazla etkili olduğunu gösterdi. Ödemiş’in Demirdere Mahallesi’nde 23,46 mm, Bayındır’ın Çınardibi Mahallesi’nde 37,65 mm, Tire’nin Somak Mahallesi’nde de 23,88 mm’lik yağış kayıtlara geçti.
Bozdağ’da kar kalınlığı 44 santimetre
Ovada yağmur şeklinde etkili olan yağışlar, dağlık kesimlerde ise kar şeklinde etkili oldu. Ocak ayını kar altında geçiren Bozdağlar üzerinde yer alan Bozdağ Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 44 santimetre olarak ölçüldü. Kar yağışının tekrar hız kazanmasıyla belediye ekiplerinin kar teyakkuzu da yeniden başladı.
Sıcaklıklar yükselecek
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden alınan son tahminlere göre Küçük Menderes havzasında yağmur etkisini bugünden itibaren yitirecek. 5 Şubat Salı gününe kadar dört gün boyunca parçalı bulutlu bir hava bölge geneline hakim olacak. Sıcaklıklar hafta başına doğru gündüz saatlerinde 21 dereceye kadar yükselecek. Salı günü ise gökgürültülü sağanak yağmur bölgenin kapısını çalacak.
Başar Uçar
Bakmadan Geçme





