Neden sebzeleri ve meyveleri mevsiminde tüketmeliyiz?
Her mevsim her şeyi bulabiliyor olsak da, meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmeye çalışmalıyız. Çünkü hormon takviyesi...
Her mevsim her şeyi bulabiliyor olsak da, meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmeye çalışmalıyız. Çünkü hormon takviyesi ve kimyasal ilaçların kullanımı zamansız yetiştirilen ürünler oldukça fazla kullanılır. Mevsiminde tüketilmeyen meyve ve sebzelerin besin değeri daha düşüktür ve lezzetsizdir. Mevsimine göre seçilip tüketilen besinler bağışıklık sistemimizin korunmasına yardımcı olur. Meyve ve sebzeleri mevsimi dışında kullanmak için kurutmak, dondurmak ve konserve yapmak gibi yöntemler kullanılırsa hem daha sağlıklı hem de daha ekonomik olur.
Aşağıda meyve ve sebzeleri hangi mevsimde yetiştiğini, hangi ayda sattın alabileceğinizi görebilirsiniz böylelikle sağlıklı ve ekonomik yaşayabilirsiniz.Mevsimi olmayan sebze ve meyveleri tüketmeyerek toprak sağlığını korumaya sizde katkıda bulunabilirisiniz.
İLKBAHAR MEVSİMİNDE YENECEK MEYVE VE SEBZELER
Mart Ayı: Ispanak, Havuç, Şalgam Brokoli, Pırasa.
Nisan Ayı: Erik, Kuşkonmaz, Enginar, Taze Bakla.
Mayıs Ayı: Sarımsak, Enginar, Soğan, Kuşkonmaz, Taze Bakla Kiraz, Erik, Çilek
YAZ MEVSİMİNDE YENECEK MEYVE VE SEBZELER
Haziran Ayı: Sarımsak, Taze Patates, Domates, Taze Fasulye, Soğan, Bezelye
Kiraz, Vişne, Kayısı, Çilek,
Temmuz Ayı: Vişne, Çağla, Armut, Dut, Kayısı, Böğürtlen, İncir, Şeftali, Taze Fasulye, Soğan, Pazı, Patlıcan, Sarımsak, Taze Patates, Domates, Salatalık,
Ağustos Ayı: Patlıcan, Sarımsak, Taze Patates, Mısır, Domates, Kabak, Taze Fasulye, Soğan, börülce, Bamya, Pazı Dut, Kayısı, Kavun, Karpuz
SONBAHAR MEVSİMİNDE YENECEK MEYVE VE SEBZELER
Eylül Ayı: Elma, Armut, Nar, Üzüm, Limon, Taze Patates, Patlıcan, Mısır, Domates, Semizotu, Soğan, Kereviz, Yeşil Biber
Ekim Ayı: Elma, Nar, Muz, Mandalina, Limon, Ayva, Kabak, Pırasa, Taze Patates, Kereviz
Kasım Ayı: Karnabahar, Kereviz, Trabzon Hurması, Balkabağı, Nar, Mandalina, Limon, Turp, Portakal, Ispanak, Muz
KIŞ MEVSİMİNDE YENECEK MEYVE VE SEBZELER
Aralık Ayı: Mandalina, Limon, Portakal, Karnabahar, Balkabağı, Lahana, Ispanak
Ocak Ayı: Havuç, Limon, Portakal, Brüksel Lahanası, Ispanak Pazı,
Şubat Ayı: Havuç, Brüksel Lahanası, Pazı, Ispanak
Bakmadan Geçme





