MUCİZEYİ İNCELEMEYE DEVAM!

Teşekkür İlk günden bu yana yazılarımı takip eden, iletişime geçen, bizzat ziyaret eden ve yazılarımın ilk...

Teşekkür; İlk günden bu yana yazılarımı takip eden, iletişime geçen, bizzat ziyaret eden ve yazılarımın ilk serisinde paylaştığım ürünü (Transdermal Dalga Teknolojisi ile üretilen Painless Night GLU) yakından görmek ve kullanmak için bana ulaşan bütün dostlara teşekkür ederim. Evet, Küçük Menderes Gazetesi okuyucularının da ilgisini çekeceğini biliyordum, Çünkü huzurlu yaşamın ilk anahtarıdır SAĞLIK. Bu kadar yoğun ilgiye kuru bir teşekkürü kabul etmenizi gönülden rica ediyorum. Dualarınız ve Memnuniyetleriniz benim mutluluğumdur… Tekrar teşekkürler.

*************

31.Hafta

* Bebeğiniz ihtiyaç duyduğu besinlerin çoğunu plasenta aracılığı ile alır ve plasentadaki kan akışı bebeğin idrar yapmasını sağlar. Bebek amniyon sıvısına günde yaklaşık yarım litre idrar yapar ve günde birkaç kez tamamen yenilenen bu sıvıdan bir miktar da yutar.

* Amniyon kesesindeki sıvı miktarının olması gerekenden fazla olması (polihidroamniyos) bebeğin yutamadığına veya sindirim sisteminde bir tıkanıklık olduğuna işaret edebilir.

* Amniyon kesesindeki sıvı miktarının olması gerekenden az olması (oligodroamniyos) bebeğin yeterince çiş yapamadığına işaret edebilir ve bu da bebeğin böbreklerinde ya da üriner sisteminde bir sorundan kaynaklanabilir.

* Bebeğin büyümesi biraz yavaşlar ve beyin hızlı bir gelişim dönemine girer.

* Artık tam olarak gelişimini tamamlamamış tek organ akciğerlerdir.

* Bebeğiniz erkekse, testisleri karın boşluğundan skrotuma (torbaya) inmeye başlar.

32. Hafta

* Sanat eseriniz üzerindeki son rötuşlar da yapılıyor.

* El ve ayak tırnakları çıktı, kaşları, kirpikleri ve saçları belirginleşti.

* İlk tirmesterden beri bebeğin vücudunu kaplayan lanugo tüyleri dökülmeye başladı. Sırt ve omuzlarında bir miktarın doğum sonrasına kadar kalması mümkün.

* Cilt altı yağ dokusu gelişmeye devam ettikçe bebeğinizin rengi kırmızıdan pembeye doğru dönmeye başlar. Bu haftada bebeğinizin hareketlerinin iyice arttığını fark edebilirsiniz.

* Bebeğin gözbebekleri parlak ışığa tepki verebilir.

* Yaklaşık 1800 gr. Ve tepeden popoya uzunluğu 28. cm olan bebeğinizin bu hafta dünyaya gelmesi durumunda yaşama şansı oldukça yüksek.

33.Hafta

* Doğumdan önceki bu son birkaç haftada bebeğin beyninde gelişmiş olan milyonlarca nöron (sinir hücresi) bebeğinizin içinde bulunduğu rahim ortamını fark etmesini, dinlemesini, hissetmesini ve hatta bir anlamda görmesini sağlıyor.

* Bebeğin göz bebekleri artık ışığı yakalayabilir ve belirsiz şekilleri seçebilmesi için küçülüp, büyüyebilir.

* Bebeğiniz yenidoğan bebekler gibi zamanın çoğunu uyuyarak geçirir ve hatta yetişkinlerdeki gibi derin uykuya dalar ve gözlerinde hızlı göz hareketleri (REM) saptanabilir. Uykunun REM aşaması rüyaların görüldüğü aşamasıdır!

* Bebeğin akciğerleri neredeyse tamamen olgunlaşmıştır.

* Bebeğin korunması ve sıcak tutulması amacıyla yağ depolanmaya devam ediyor.

* Anne karnındaki bebekler kilonun en büyük bölümünü doğumdan önceki son haftalarda alır.

* Bu hafta amniyon sıvısı en yüksek düzeyine ulaştı ve doğuma kadar da bu düzeyde kalacak.

* Artık bebeğiniz doğum pozisyonuna yerleşmiş olabilir.

34.Hafta

* Uyanıkken gözlerini açık tutan, uyurken gözlerini kapatan bebek artık yenidoğan gibi davranıyor.

* Bulaşıcı hastalıklarla mücadele etmek için bağışıklık geliştiriyor.

* Bebeğin böbrek üstü bezleri de gelişti ve süt üretimini harekete geçiren hormonları üretmeye başladı.

* Bebeğin cildini kaplayan vernix tabakası inceldi ve lanugo tabakası tamamen yok oldu.

* Akciğerleri oldukça gelişmiştir ve akciğerlerde büyük olasılıkla sürfaktan adı verilen madde mevcuttur.

* Zamanından çok önce doğan bebeklerde yoğun bakımda sürfaktan dışarıdan verilir. Bebeğinizin akciğerlerinde sürfaktan olması doğum durumunda solunum problemi yaşama olasılığının çok azaldığı anlamına gelir.

* 2250 gr. olan ağırlık ve tepeden popoya 32 cm. olan boyları ile dünyaya gelmeleri halinde, ilk birkaç gün oksijen verilmesi gerekli olabilse bile, çok kapsamlı tıbbi müdahalelere gerek olmaksızın yaşamlarını sürdürebilirler.

35.Hafta

* Bebeğiniz 2500 gr. oldu bile! Ve üstelik asıl hızlı kilo almaya bu hafta başlayacak (haftada yaklaşık 250-300 gr.).

* Vücudunun her tarafında, özellikle de kollar ve bacaklarda yağ depolandı.

* Erkek bebeklerde testislerin inme süreci tamamlandı.

* Bebeğin ebatları arttığından artık rahim içinde sıkışacak ve hareketleri azalacak ancak daha güçlü ve şiddetli bir hal alacaktır.

* Bebeğin başı da henüz yerleşmemişse bile, artık kasık kemiğinizin üzerine yerleşmiştir.

36.Hafta

* Daha önceki ultrason görüntülerinde görmüş olabileceğiniz minicik, buruşuk bebek artık neredeyse tombul bir bebek oldu.

* Bu hafta yanaklarda da yağ depolandı ve güçlü emme kasları da bebeğin yüz hatlarını destekliyor.

* Bebeğiniz yaklaşık 2750 gr.

* Anneden aldığı kalsiyum bebeğin kafatasının sertleşmesini sağladı ancak yine de doğum kanalından geçerken hafifçe deforme olabilecek ölçüde yumuşak. Dolayısıyla bebeğiniz yamuk veya şekilsiz bir kafa ile doğarsa şaşırmayın. Birkaç saat ile birkaç gün içerisinde bebeğin başı normal şeklini alacaktır.

* Tüm organ sistemleri zaten uzun bir süreden beri mevcut ve artık doğum sonrası için son küçük rötuşlar atılıyor.

37.Hafta

* Bu haftadan sonra bebek gününü doldurmuş olarak kabul ediliyor! Ancak büyümesi bitmedi, hala kilo almaya devam ediyor ve erkek bebekler genellikle doğumda kız bebeklerden biraz daha kilolu olur.

* Bu hafta yağ birikimi dirseklerde, dizlerde, boyun ve bileklerde devam ediyor.

* Diş etleri de gelişimini tamamladı ve oldukça sert.

* Bebeğin koordinasyonu bir şeyi parmakları arasında sıkarak tutacak kadar gelişmiştir ve parlak bir ışık verildiğinde rahim içindeki bebek başını ışığın geldiği yöne çevirir.

38.Hafta

* Bebek 3100 gr. ve 35 cm. (tepeden popoya).

* Artık büyüme çok yavaşlamış olmakla birlikte, yağ depolanmaya devam ediyor. Kilo alımınızın yavaşladığını veya durduğunu fark edebilirsiniz.

* Bebek yanakları ve emme kasları geliştiğinden, amniyon sıvısını yutar ve bağırsaklarında atık maddeler birikir.

* Bağırsaklarından dökülen ölü cilt hücreleri ve lanugo tüyleri, bebeğin ilk kakasını oluşturan, yeşilimsi siyah bir madde olan mekonyumun oluşmasına katkıda bulunan atık maddelerden bazıları.

* Bebeğiniz erkekse ve inmemiş testis adı verilen bir durum söz konusu değilse, testisleri skrotuma (torba) inmiş durumda. Bebeğiniz kız ise, vajinanın dış dudakları tamamıyla gelişmiş durumda.

* Bebeğin baş çevresi ile karın çevresi aşağı yukarı aynı ölçüde. Bu son haftalardaki tekmelerin hiçbirini kaçırmamaya dikkat edin, inanmayacaksınız ama bu tekmeleri gerçekten özleyeceksiniz! DOĞRU

39.Hafta

* Haftalardır besinleri plasentadan bebeğe taşıyan göbek kordonun şu anda boyu 50 cm. ve kalınlığı 1,3 cm. Artık 3250 gr. olan bebek de rahmin tamamını doldurduğundan göbek kordonunun sıkışması veya bebeğin etrafına dolaşması olasılığı var.

* Bebeğin cildini kaplayan vernix ve lanugo tabakaları büyük oranda kayboldu.

* Vücudunuz, bebeğin hayatının ilk 6 ayı boyunca enfeksiyonlarla mücadele etmesine yardımcı olacak antikorları plasenta yoluyla bebeğe göndermeye başladı.

* Akciğerler olgunlaşmaya devam ediyor ve sürfaktan üretimi artıyor.

40.Hafta ve MUTLU SON!

* Haftalar süren bekleme ve hazırlıkların ardından nihayet bebek geldi!

* 40 haftalık doğan bir bebek yaklaşık 3500 gr. ağırlığında ve 48-52. cm. boyundadır.

* Doğumdan hemen sonra doktorunuz bebeğin ağzı ve burnundaki mukusu temizleyecek ve uzun süredir beklediğiniz ilk ağlamayı işiteceksiniz.

* Tanrının mucizesini kucağınıza almaya artık hazırsınız. Şükür

iki sıvıdan bir insan” böyle bir sistem daha var mı? İşte ASIL MUCİZE bu!

Buraya Dikkat: Peki, bu kadar özene bezene yaratılmış bir sistemin, yaşamsal aksaklığı durumunda sizce zamana yenilip, sentetik kimyasal ürünlere ihtiyacı olması normal mi?

Bütün sır bizde! Daha derinlere inmeye hazır mıyız?

O halde yarın yine burada birlikteyiz. Bekliyorum!

Sevgiler

Bakmadan Geçme