• Haberler
  • MISIR SİLAJI SEZONU TEMPOSUNU ARTIRDI

MISIR SİLAJI SEZONU TEMPOSUNU ARTIRDI

&ldquoÖDEMİŞ&rsquoTEN MANİSA, UŞAK, DENİZLİ&rsquoYE SİLAJLIK MISIR SATIŞI&rdquo Ödemiş&rsquote mısır silajı sezonunun açılmasıyla birlikte ovada hareketlilik başladı....

“ÖDEMİŞ’TEN MANİSA, UŞAK, DENİZLİ’YE SİLAJLIK MISIR SATIŞI”

Ödemiş’te mısır silajı sezonunun açılmasıyla birlikte ovada hareketlilik başladı. Temponun her geçen gün artırarak sürdüğü ovada mısır silajı dönemi hız kazandı.

Hayvancılığın olmazsa olması yem bitkilerinden biri olan silajlık mısır son yıllarda Küçükmenderes ovasının en önemli ürünleri arasında yer alırken, fiyatların bu yıl da önceki yıllardaki gibi seyredeceği öğrenildi.

Ovada mısır ekiminin artmasıyla birlikte Ödemiş’ten Denizli, Uşak, Manisa, Bayındır, Tire gibi çevre il ve ilçelere de satışı yapılan silajlık mısırın, yerine teslim kilo fiyatı 15-16 kuruşken tarlada ise 12-12,5 kuruş olduğu öğrenildi.

Fiyatların sezon boyu aynı seviyelerde gideceğini söyleyen Balcı Silajcılık İşletme Sahibi Mehmet Balcı, talebin yoğun olduğunu söyledi.

 

“HAYVANCILIĞIN ARTMASIYLA, ÜRETİM ATTI”

Balcı şunları ifade etti: “Çiftçilerimiz yıllar içerisinde ürettiği ürünün para etmemesinden dolayı hayvancılığa yöneldi. Ödemiş bölgedeki en fazla büyük baş havyan potansiyeline sahip bir üretim merkezi haline geldi. Bazı kesimler ise Ödemiş’i küçük Hollanda olarak değerlendiriyor. Hayvancılığın artmasıyla birlikte üretimde silajlık mısır sahası oldukça arttı. Ayrıca ovanın yılda iki kez ürün vermesi de bu durumu tetikleyen unsurlardan biri oldu. Bölgemizde silajlık mısırın potansiyeli, patates üretimi noktasına ulaşmış durumdadır.

 

“ÇEVRE İL E İLÇERE SİLAJLIK MISIR GÖNDERİYORUZ”

Bugün silajlık mısır sezonumuz her geçen gün hareketini artırarak sürdürüyor. Ödemiş’ten, Manisa, Uşak, Denizli, Bayındır, Tire gibi çevre il ve ilçelere kamyonlarla silajlık mısır gönderiyoruz. Silajını gerçekleştirdiğimiz mısırlar ise Nisan ayı ortalarında ekilen ilk erkenci mısırlardır. Önümüzdeki günlerde patates hasadının ardından ekimi yapılan mısırlar silaj yapılacak.

 

“FİYAT 15-16 KURUŞ”

Mehmet Balcı şöyle devam etti: “Geçen yıla göre fiyat biraz düşük olsa da silajlık mısırın fiyatları belli oldu. Bugün yerine teslim fiyatı 15-16 kuruş arasındayken, tarlada ayaktaki silajlık mısırın kilo fiyatı 12-12,5 kuruştur. Genel olarak dönümde 8 ton verim alıyoruz.

 

“SEZON ‘ARALIK’A KADAR SÜRECEK”

Dediğim gibi bugün yılın ilk mısırları silaj oluyor, önümüzdeki günlerde patates hasadı sonrası ekimi yapılan mısırlar başlar, daha sonra da güz dönemi ürünü devreye girer. Sezonumuzun Aralık ayı ortalarına kadar süreceğini söyleyebiliriz.”

Kerem Karamanlıoğlu

 

Bakmadan Geçme