• Haberler
  • MHP’Lİ ERGÜZ: -TEK ÇÖZÜM DOĞALGAZ DEĞİL 

MHP’Lİ ERGÜZ: -TEK ÇÖZÜM DOĞALGAZ DEĞİL 

 Bütün şehir yasası ile İlçe merkezine dahil edilen köyler ile birlikte nüfus sayısı 130 binleri bulan...

 Bütün şehir yasası ile İlçe merkezine dahil edilen köyler ile birlikte nüfus sayısı 130 binleri bulan Ödemiş’te soba ve kalorifer bacalarının yol açtığı hava kirliliği için tek çarenin doğalgaz olmadığını belirten MHP’li Ahmet Ergüz, ek çözümler üretilmesi gerektiğini söyledi.

Kasım ayından bu yana 3 bin 600 kişinin Ödemiş Devlet hastanesi göğüs hastalıkları polikliniğinde tedavi gördüğünü belirlediklerini ifade eden Ergüz, “101 kişinin de yatakta tedavinin uygun görüldüğünü” söyledi.

Çocuk hastalıkları polikliniğinde de son 3 ayda 11 bin 500 hastanın tedavisinde 263 kişinin yatarak tedavi görmesinin uygun görüldüğünü ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Ödemiş Basın Yayın ve Hukuk Danışmanı Avukat Ahmet Ergüz, izlenilen politikanın yanlış olduğunu belirtti

Ergüz yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti; “Ödemiş’te hava kirliliği, yapılan yeni inşaatlarla artmaya devam ediyor. Bu açıklamayı Belediye Başkanı Mahmut Badem’in basında yaptığı açıklamalarından sonra karar verdim. Hatırlayanlarımız vardır.  2008 yılında ulusal bir yayın organı olan DHA grubunda ve çeşitli yerel yayın organlarında, bu konuya değinen Başkan Badem, girişimleri sürdürdüklerini ifade etmişti. Üzülerek geçtiğimiz günlerde gazetelerde okuduğum bir yazı da yine aynı gündem ve başlıkla karşılaştım. Olayın üzerinden altı yıl geçmesine rağmen halen bu konu var belediye başkanın gündeminde”

Hava kirliliğinde daha kolay çözüm yollarının da bulunduğunu iddia eden Ergüz, konuyla ilgili teşkilat birimlerince araştırmalar yapıldığını ifade ederek şunları söyledi: “Konuyla ilgili girişimlerde ve çalışmalarda kendimize bir görev edindik ve bu konu üzerinde uzmanlık sağlamış kişi ve kurumlarla görüşmeler yaptık. Öğrendik ki Ödemiş’te baca filtre uygulaması yok denecek kadar az. Bu konu üzerinde de belediye yetkililerince herhangi bir yaptırım söz konusu olmadığı içinde, bugün hava kirliliği hat safhalara ulaşmış. Bu konuyu üzülerek ifade ediyorum. Çünkü belediye başkanımızın bu konuyu bilmiyor, ya da uygulamıyor olması, şahsi kanaatimce imkansız buluyorum. İkinci dönem belediye başkanı olması ayrıca mühendis oluşu, ihmalkarlığın bu kadarına pes dedirtiyor. Kendisinden ve belediye başkanlığından ricamız, bu konunun derhal çözüme kavuşturulmasıdır.”

Doğalgazın büyük külfetleri olduğuna dikkat çeken Avukat Ahmet Ergüz “Kullanmış vatandaşlarımız iyi bilir. Doğalgaz başlı başına bir külfettir. Tek çözümün doğalgaz olduğuna dikkat çeken belediye başkanı ve ekibine asgari ücretle çalışıp, kirada oturan vatandaşları da göz önünde bulundurmalarını rica ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme