Manda yoğurdu yerini aldı

50 yıl sonra manda yetiştiriciliğinin merkezi olan Selçuk’ta manda yoğurdu, belediye işletmelerinden Pamucak Restoran’da yerini aldı....

50 yıl sonra manda yetiştiriciliğinin merkezi olan Selçuk’ta manda yoğurdu, belediye işletmelerinden Pamucak Restoran’da yerini aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal kesimde gelir getirici faaliyetlerin desteklenmesi kapsamında manda yetiştiriciliğinin yeniden canlandırılması için başlatılan proje, Şubat ayında hayata geçmişti. Belevi’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla gerçekleşen manda teslim töreni ile dokuz kadına 28 manda hibe edilmişti. Belevili üretici kadınlara hibe edilen mandaların sütleriyle Selçuk Belediyesi Aşevi personeli tarafından yapılan yoğurt, Pamucak Restoran’da görücüye çıktı. Diğer süt türlerine göre daha zengin bir kalsiyum kaynağı olan manda sütünden üretilen yoğurt, sağlık ve lezzeti bir arada tercih edenleri Pamucak Restoran’a bekliyor.

Onur Karagöz

Bakmadan Geçme