Nar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nar; çeşitli iklim ve toprak şartlarında yetişebilen, bakımı kolay bir bitkidir. Kışları ılık ve yağışlı, yazları uzun, sıcak ve kurak geçen yerlerde iyi yetişebilmektedir. Narlarda hasat, çeşitlere ve bölgelere göre Ağustos-Kasım ayları arasında yapılır. Depoda uzun süre dayanabilen bir meyve türüdür. İçerisindeki B5, B6, C ve E, C, B1 ve B2 vitaminlerinin yanında zengin potasyum, magnezyum ve folat içen bu meyve, kışın hastalıklara karşı korunmada çok faydalıdır. Kalp dolaşım sisteminden beyinle ilgili rahatsızlıklara, cinsel fonksiyon bozukluklarına kadar pek çok rahatsızlığa iyi geldiğini bilinmekte. Çok ciddi bir antioksidan özelliği vardır. Narın tadı ekşi olmasına rağmen şeker içeriği fazladır. Bu nedenle şeker hastalarının yerken dikkat etmesi gerekir.

Narın Besin Değerleri

1 Yarım

Karbonhidrat (g)

14.96

Protein (g)

1.34

Yağ (g)

0.94

Lif (g)

3.2

Kolesterol (mg)

0

Sodyum (mg)

2.4

Potasyum (mg)

188.8

Kalsiyum (mg)

8

Vitamin A (iu)

5.6

Vitamin C (mg)

8.16

Demir

0.24

Nasıl tüketmeliyiz?

Narı tane olarak yemek, posa alımı açısından çok faydalıdır. Taneli olarak tüketilemediği durumlarda suyu da içilebilir. Taze sıkılmış olması önemlidir. Paketli ya da beklemiş suları tüketmekten kaçınmalıyız. Sabahları kahvaltıda yoğurt ve yulafla karıştırılarak da tüketilebilir.

Nar