Fasulye

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baklagillerden; barbunya, çalı, Ayşe kadın, horoz gibi birçok çeşidi olan bir bitki ve bunun sebze olarak kullanılan yeşil ürünü ve kuru tohumudur.

Taze fasulye, bedeni ve zihni yorgunlukları giderir. Vücudun kuvvetlenmesini sağlar. Pankreas bezinin gereği gibi çalışmasına yardımcı olur. Şeker hastalığını önler ve kandaki şeker miktarını düşürür. İdrar tutukluğunu giderir. Albümini düşürür. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur. Karaciğer yetersizliğini tedavi eder. Kalbi ve böbrekleri kuvvetlendirir. Kalp çarpıntılarını giderir. Zehirlenmelerden sonra yenilecek olursa çabuk iyileşmeyi sağlar.

Fasulye pişirilirken pişirme suyunu en azından 2-3 kere değiştirmek gerekir.

Fasulye