- Haberler
- Köy fırınında peksimet yapıyor
Köy fırınında peksimet yapıyor
Birgi'de kış hazırlıkları devam ediyor. Köy fırınında yapılan peksimet, Ödemiş pazarlarında peksimete düşkün vatandaşa satılmayı bekliyor....
Birgi’de kış hazırlıkları devam ediyor. Köy fırınında yapılan peksimet, Ödemiş pazarlarında peksimete düşkün vatandaşa satılmayı bekliyor. Hamide Kabar, köy fırınında yaptığı ekmeğin sırrını gazetemize açıkladı: “Nohut, tuz, şeker, fırın külü, mercimek, iki yemek kaşığı un ve kaynar suyla mayayı bir akşam önceden kuruyoruz. O maya, sabaha kadar kabarınca unla büyütüyoruz. Ekmeğimizi yerleştirip fırına atıyoruz. Bir saatte pişen ekmekleri çıkarıp bölüyoruz. Böldükten sonra fırını ateşleyip böldüklerimizi tavalara dizerek 3-4 gün fırında bırakıyoruz. Amacımız, ekmeğin iyice kurumasını sağlamak. Bu iş için tek seferde 70 kilo un kullanıyoruz. Unu karıştırınca lezzeti çok daha güzel oluyor. Mısır, arpa, buğday, çavdar ve yulaf ununu karıştırarak yapıyorum. Fakat mısır ununu daha fazla kullanıyorum, daha güzel dağılmasını sağlıyor. Kilo bazında 23 tepsiden yaptığımız ekmek, yaklaşık 40 kilo peksimet veriyor. Kilosunu 8 liraya satıyorum. Salı ve cumartesi günleri Ödemiş’te, pazar günleri de Gölcük’te satış yapıyorum.”
Ece Köseoğlu
Bakmadan Geçme





