KKTC'nin 38. yılını kutladı
Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şube Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 38. kuruluş yılını kıvançla,...
Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şube Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38. kuruluş yılını kıvançla, inançla, gelecekten emin, güçlü duygularla, coşkuyla, gururla, mutluluk ve güven içinde kutladıklarını dile getirdi.
Başkan Aktaşoğlu, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı mesajında Kıbrıs Türk halkının siyasal, sosyal ve ekonomik alanlar başta olmak üzere yepyeni bir yaşam dönemine girdiği 20 Temmuz 1974 Türk Barış Harekatı ile kazandığı barış, özgürlük ve bağımsızlığın 15 Kasım 1983 günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilan edilmesiyle somut bir anlam kazandığını kaydetti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile katliamlar, etnik temizlik ve soykırım eylemleriyle oluşan Kıbrıs meselesinin son bulduğunu, barış ve güvenliğin tesis edildiğini vurgulayan Başkan Aktaşoğlu, “Karanlık bir dönemin belirsizlikleri ortadan kalkmış ve aydınlık bir geleceğin kesin yolu açılmıştır. Kıbrıs Türk halkı; kendi egemenliğine, siyasi coğrafyası ile sınırları belirlenmiş toprağına, kendi halkının kayıtsız şartsız egemenliğinde bağımsız devletine kavuşmuştur.
Kıbrıs Türk halkının bu tarihi gününde Öncü Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ü ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ı rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz. Kahraman mücahitlerimizi, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi, gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Bütün şehitlerimize, vefat eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yüce Türk milletine, şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri’ne minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.
Tarihi direniş vurgusu
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs Türk halkının uluslararası 1959 Zürih, Londra ve 1960 Lefkoşa Antlaşmaları ile elde ettiği haklarını eşit kurucu ortaklık statüsünü yok etmek isteyen Rum-Yunan ikilisinin soykırım planlarıyla ENOSİS’i gerçekleştirmek amacıyla ırkçı, faşist terör saldırılarına karşı fedakarlık, kahramanlık, inanç ve kararlılıkla gerçekleştirdiği tarihi direnişin sonucunda ortaya çıkan egemen ve çağdaş bir devlettir.
“KKTC, sonsuza kadar yaşamalı”
Kıbrıs’ta yaşanan soykırım eylemleriyle gerçekleştirilen toplu mezarların varlığı, yaşama hakkı başta olmak üzere planlı ve örgütlü şekilde yapılan ağır, telafi edilemeyen insan hakları ihlalleri nedeniyle Kıbrıs Türk halkının temel amaçlarının başında egemen ve bağımsız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak vardır. Yaşanan ağır tarihi gerçekler karşısında Kıbrıs Türk halkına düşen görev, egemen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’ni yaşatmaktır. Bunun önde gelen zorunlu gereği de Kıbrıs Adası’nda egemen ve bağımsız iki devletli bir uluslararası antlaşmanın sağlanmasıdır. Bunun için de yapılacak tek şey; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak, varlığını sonsuza kadar sürdürmektir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni uluslararası toplumun saygın bir üyesi, egemen ve bağımsız bir devlet olarak sonsuza kadar yaşatma kararlığı ve inancıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38. kuruluş yılı kutlu olsun” dedi.
Ayşe Mingir
Bakmadan Geçme





