Kırmızı eti saklamak için dolapta yer aramayın. İşte konserve kavurma tarifi!

Kırmızı eti pişmiş halde depolamak hem pratik kullanım sağlıyor hem de etin dondurucularda zamanla tadını yitirmesini önlüyor. Kurban Bayramı’nın sevilen lezzeti kavurmanın uzun süre tüketilebilir olması ve dondurucuya gerek olmadan kolayca saklanması için bir seçenek te evde hazırlayabileceğiniz pratik konserve kavurma.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Buzdolabına ihtiyaç duymadan herhangi bir serin dolap içi ya da kilerde saklayabileceğiniz ev yapımı kavurmaları 9-11 aya kadar rahatlıkla tüketebilirsiniz. Güneş ile temasından kaçınarak, kuru ve gölge bölgelerde bekletebileceğiniz kavurmaları dilerseniz yemeklere malzeme olarak ekleyebilir, dilerseniz de ısıtıp servis edebilirsiniz .Kurban Bayramı’nın ardından buzdolapları ve donduruculara nasıl sığacağını bir türü bilemeyenler için geliyor. İşte pratik konserve kavurma tarifi :

Malzemeler:

5 kilo kuşbaşı et

Bir kase iç yağı (küçük parçalar halinde)

Tuz

Yapılışı:

5 kilo kuşbaşı eti kavrulduğunde setleşmemesi için önce 3 su bardağı su ekleyerek haşlayın (dana eti için su gerekli ancak koyun için sizin tercihiniz)

Geniş ve derin bir tencereye iç yağını koyun ve tencerenin altını açın ve karıştırarak pişirmeye başlayın.

İç yağı eridiğinde içinden çıtır posaları alın ve haşlanmış eti üzerine ilave edin

Haşlanmış eti kısık ateşte kavurun ve piştiğinde üzerine tuz ilave edin

Ocaktan aldığınız eti sıcak halde konserve için seçtiğiniz kavanozlara porsiyonlar halinde doldurun ve sıcak halde ağzını kapatın

Ağzını kapattığınız kavanozları ters çevirin.

Kavanozlar sıcaktan ılığa döndüğünde düz çevirin ve yağın eşit şekilde dağılmasını sağlayın.

Kırmızı eti saklamak için dolapta yer aramayın. İşte konserve kavurma tarifi!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir