'Kestaneyi dağdan indiremiyoruz'
İzmir İl Genel Meclisi'nde üç dönem (15 yıl) İl Genel Meclisi üyeliği yapmış, bölgemizin her noktasını...
İzmir İl Genel Meclisi’nde üç dönem (15 yıl) İl Genel Meclisi üyeliği yapmış, bölgemizin her noktasını adım adım dolaşmış, tozunu toprağını yutmuş, bölge insanıyla kaynaşmış, sorunları yerinde tespit edip ortak akılla çözüm üretme yöntemini benimsemiş parti emekçisi Kaymakçılı M. Necati Tatlı’nın bir anısını sizinle paylaşmak istiyorum.
Eski İzmir valililerinden Sayın Necdet Calp, 12 Eylül sonrası Halkçı Parti’yi kurduğunda Tatlı abimize milletvekilliği adaylığı için teklifte bulunmuş fakat Tatlı, teşekkür ederek teklifi kabul etmemişti. Nedeniyse yörede sevilip sayılması, herkes tarafından kabul görmesi, bir Cumhuriyet Halk Partisi sevdalısı olarak bölgesinde daha faydalı çalışmalar yapıp partisini tanıtacak olması, daha iyi hizmet vererek partisinin etkinliğini artıracağı inancını taşımasıdır.
Kendisi ile bir sohbetimizde anlatmaya başladı kendi üslubuyla: “Beydağ’ın Çomaklar köyünden Rıza Keskin, çok sevdiğim bir dostumdur. Bir gün benim yanıma gelerek ‘Bir derdimiz var sevgili dostum. Biliyorsun biz, İzmir’in doğusundaki en uzak köylerinden Çomaklar köyündeniz. Köyümüzün tek geçim kaynağı kestane ancak ürünümüzü köyümüze kadar bile getiremiyoruz. Yolumuz yok. Patika yollarda köprü, menfez yok. Ürünümüzü hayvan sırtlarında; beygirle, eşekle zor zahmet getirebiliyoruz. Ürettiğimiz ürünün değerini bulması için mutlaka Beydağ-Nazilli arasındaki yolun yapılması gerek ve biz de bu yoldan çalışmalıyız’ demesi üzerine o hafta gittiğimi İl Genel Meclisi’nde konuyla ilgili önerge vererek bu yolu Nazilli sınırına kadar programa aldırdım.
Sevgili dostum Çomaklar’dan Rıza Keskin, bana bir sepet içinde hediye kestane ve ceviz getirdi. Ben de gelen bu hediyeleri İzmir İl Genel Meclisi’ne götürerek meclis üyesi arkadaşlarıma ikram ettim. İşte bu da benim bir anım” diyerek noktayı koydu.
Kalın sağlıcakla…
Bakmadan Geçme





