- Haberler
- Kent Konseyi ile belediye buluştu
Kent Konseyi ile belediye buluştu
Ödemiş Kent Konseyi Çevre Şehircilik Meclisi Mart Ayı Toplantısı, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve Belediye...
Ödemiş Kent Konseyi Çevre Şehircilik Meclisi Mart Ayı Toplantısı, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve Belediye Başkan Yardımcısı Feridun Azeroğlu’nun katılımıyla geçtiğimiz gün yapıldı. Toplantıda Çevre Şehircilik Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri, Ödemiş’in çevresel sorunlarını dile getirerek çözüm önerilerini konuştu.
Ödemiş Kent Konseyi Çevre Şehircilik Meclisi Başkanı Abdullah Gümüş, “Belediye başkanımız ve belediye başkan yardımcımızın toplantıya katılmaları, çevresel konulara belediyemizin verdiği önemi gösteriyor. Gerçekten de çok büyük sorunlarımız var. Çevresel sorunları iki ana başlıkta toplamayı uygun gördük. Bu sorunların sebeplerini önce analiz etme gereği duyduk ve bu anlamda başkanımızın düşüncelerini dinledik. Gerçekten o kadar çok sorun ve sebebi var ki… Çözüm için eğitim, denetim, hukuki düzenleme, altyapı ve toplumsal bilinç yaratmak ön plana çıktı. Önümüzdeki dönemde sorunların ayrıntıları ile ilgili olarak çalışmaya devam edeceğiz. Unutmayalım, çevreyi hor görürsek geleceğimizi de zor göreceğiz” dedi.
“Başka gidecek yerimiz ve yaşayacak dünyamız yok”
Toplantıya katılan Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı ise, “Kent konseyleri olarak yaşadığımız şehri güzelleştirmek ya da daha da kötü olmasını engellemek gibi toplumsal görevlerimiz var. Aslında bunlar, her vatandaşın görevi ama bugün değişik sebeplerle çok yoğun bir çevresel kirlilik ve çöp üretme potansiyeliyle yaşanan bir hayat var. Bu anlamda önce durumun analizini yapmak istedik ve çözüm önerilerimizi, düşüncelerimizi, yapabileceklerimizi paylaştık. Gerçekten de sürdürülemez bir çevresel sorunlar yumağı içine hapsolmuş durumdayız. Bunları aşmak için her insanın ve kurumun yapacağı şeyler olduğuna inanıyorum. Özellikle sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşları, çevresel sorunlara ciddi olarak kafa yormalıdır. Yoksa hor gördüğümüz çevrenin bize kıtlık, hastalık, sefalet, pislik, fakirlik, doğal afetler olarak cevabının olacağını bilmemiz gerekiyor.
Unutmayalım, dünyanın en güzel bölgesinde yaşıyoruz ve başka gidecek yerimiz, yaşayacak dünyamız yok” ifadelerini kullandı.
“Sorunların bildirilmesi önemli”
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ise şunları söyledi: “Farklı sebeplerle de olsa temelde tüketimin ve dolayısıyla ihtiyaçların artması sonucunda çevreye zarar verecek ve canlı yaşamını olumsuz etkileyecek çöp, kirlilik, çevresel zorluklar, kent hayatını sıkıntıya sokan konular giderek yoğunlaşmakta. Bunların çözümü için belediye olarak kendi imkanlarımız oranında çaba sarf ediyoruz. Ancak bu konuda sadece belediyenin çaba sarf etmesi yeterli değil. Öncelikle kirliliği azaltmak gerekiyor ve bu anlamda vatandaşlarımıza çok büyük bir görev düşüyor. Tüketimi azaltmak, çevreyi kirletmemek, israfı önlemek, geri dönüşümlü ürünler kullanmak ve en önemlisi yaşadığımız ortama saygı duymak zorunluluğumuz var.
Belediye olarak çöp, kirlilik ve şehir hayatının düzenlenmesi konusunda duyarlılık gösteriyoruz. Bu konuda sorunlar için hemşerilerimizin bize sorunları bildirmesi önemli. Ayrıca bu sorunları halkla görüşerek tespit ve çözüm yolunu izliyoruz.”
Ece Köseoğlu
Bakmadan Geçme