• Haberler
  • KENDİ COĞRAFYAMIZA UYGUN HAYVANLAR YETİŞTİRMELİYİZ

KENDİ COĞRAFYAMIZA UYGUN HAYVANLAR YETİŞTİRMELİYİZ

REFAR ŞİRKETİ ÖDEMİŞLİ VETERİNERLER İLE BULUŞTU Refar Yem Katkı Ürünleri şirketi Ödemişli veteriner hekimler ile bilgilendirme...

REFAR ŞİRKETİ ÖDEMİŞLİ VETERİNERLER İLE BULUŞTU

Refar Yem Katkı Ürünleri şirketi Ödemişli veteriner hekimler ile bilgilendirme toplantısı yaptı.

Ödemiş Saray Düğün Salonunda yapılan toplantıya şirket temsilcisi Abdurrahman Serdaroğlu, yönetim kurulu üyesi Zafer Bozdağan, Prof. Dr. Sezgin Şentürk, Veteriner hekim Cafer Dinç ve Ödemişli veteriner hekimler katıldı.

Değişen yaşam içerisinde sağlıklı hayvanlar üretmeyi vurgulayan şirket temsilcileri minimum antibiyotikli ve doğal katkılardan üretim yapmanın önemini belirttiler.

Sağlıklı doğal ürünler üreterek sağlıklı çevre, sağlıklı gıda, sağlıklı insan ve sağlıklı toplum için çalışma gösterdiklerini söyleyen şirket temsilcileri hedeflerinde en iyi şekilde ilerlemeyi sürdüreceklerini söyleyerek Ödemişli veteriner hekimlerle bilgi alışverişinde bulundular.

Programda sunum yapan Prof. Dr. Sezgin Şentürk şunları ifade etti:

 

“DOĞAL KATKILI ÜRÜNLER ÇOK ÖNEMLİ”

“Günümüzde hayvan sayısı çoğalıyor ve işletmeler tekelleşiyor. Büyük çiftlikler daha da büyüyor ve aile çiftçiliği kayboluyor. Daha çok daha çok büyüyen işletmelerde büyümeyle birlikte sorunlar ve problemlerde hızlı bir şekilde büyüyor. Büyük işletmelere sıcak bakan biri değilim aksine aile çiftçiliğine önem veren biriyim. Hayvanlarımızda döl tutmama, karaciğerde yağlanma gibi önemli hastalıklar sıklıkla görülüyor. Özellikle büyük işletmelerde dışarıdan getirilen hayvanlarımızdan bir buzağı alınıyor ve ömrünü tamamlıyor. Bu sorunlara kötü kaba yem bitkisi ile yetersiz beslenme de ekleniyor. Onun için sağlıklı ve kendi coğrafyamıza uygun hayvanlarımızı yetiştirmek zorundayız. Minimum antibiyotik yerine doğal katkılı ürünler, kaliteli kaba yem, toprak saha, kaliteli silaj ve hijyenik ortam önemlidir.”

Ödemişli veterinerler adına konuşan Veteriner Hekim Mustafa Aydın, veterinerlerin önemli bir mesleği icra ettiklerini söyledi. Sözlerine Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Çalışmadan alın teri akıtmadan yaşamaya alışmış hale gelen toplumlar önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini en sonunda da istikballerini kaybeder” cümlesiyle başlayan Aydın şunları ifade etti:

 

“SAĞLIKLI GIDA SAĞLIKLI TOPLUM DEMEKTİR”

“Çok önemli bir mesleği icra ediyoruz. Sözlerime Mustafa Kemal Atatürk’ün, “çalışmadan alın teri akıtmadan yaşamaya alışmış hale gelen toplumlar önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini en sonunda da istikballerini kaybeder” cümlesiyle başlamak istiyorum. İşimizi en iyi şekilde yapmalı ve sağlıklı hayvanların yetiştirilmesine katkımızı sunmalıyız. Hayvanlarımıza sağlıklı yetiştirdiğimizde sağlıklı bir gıda elde etmiş olunur. Sağlıklı gıda demek sağlıklı insan ve toplum demektir. Halkımız et, süt, yumurta, bal yemeden yaşayamaz. İçtiğimiz sudan yediğimiz ekmeğe kadar üretilen üründe veteriner hekimlerin sorumluluğu vardır.

 

“DEĞİŞİM YAŞANIRKEN DİKKAT ETMELİYİZ”

Evet, akemiysen arkadaşımızın dediği gibi günümüzde bir değişim var. örneğin 15 kg süt veren inekler kayboldu yerine 40 kg süt vererek şampiyon olan ineklerimiz geldi. Verim arttı ama problemlerde attı. Bu değişim yaşanırken gerekli doğal çalışmalar yaparak bizlere bilgilendiren firma temsilcilerini de teşekkür ediyorum.”

Program daha sonra öğle yemeği ikramı ile sona erdi.

Kerem Karamanlıoğlu

Bakmadan Geçme