Kaymakçı'da durmak yok

Yılın dört mevsimi üretim yapmakla tanınan Ödemiş'e bağlı Kaymakçı Mahallesi'ndeki bakla ve bezelye bereketi sürüyor. Kaymakçı...

Yılın dört mevsimi üretim yapmakla tanınan Ödemiş’e bağlı Kaymakçı Mahallesi’ndeki bakla ve bezelye bereketi sürüyor. Kaymakçı eski belediye başkanı ve Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Halil Güler, “Kaymakçı’da kadınıyla erkeğiyle, çoluk çocuk herkes, arı gibi çalışarak alnının teriyle para kazanmaktadır. Şu anda kamyonlar dolusu tonlarca bakla ve bezelye, buradan büyük şehirlere gitmektedir. Kaymakçı’da yetiştirilen ürünlerin en büyük özelliği, taze ve lezzetli olmasıdır. Bakla ve bezelyenin ardından ilk önce erik ve karpuz bereketi yaşanacak” dedi.

Kaymakçılı bezelye ve bakla üreticilerinden Mehmet Gürgen, “Geçen sezonlarda olduğu gibi Kaymakçı Raşit Şen Pazaryeri’nde haftanın her günü dur durak demeden üreticiler, traktörlerine bakla ve bezelyeyi sararak buraya getirmeye devam ediyorlar. Buradan da Türkiye’nin büyük illerine tonlarca yüklenerek gönderilmektedir” şeklinde konuştu.

Kaymakçılı üreticilerden Mehmet Baybaros, “Kaymakçı Pazaryeri’nde bakla ve bezelye sezonunun hareketliliğini yaşıyoruz. Kaymakçı, adını son yıllarda adını hep organik ve lezzetli ürünler yetiştirmesiyle adını duyuruyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme