• Haberler
  • KASAPLAR VE TAVUKÇULAR ÖN TOPLANTI YAPTI

KASAPLAR VE TAVUKÇULAR ÖN TOPLANTI YAPTI

 Kerem Karamanlıoğlu – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı&rsquonın, et ürünleriyle ilgili yeni bir yönetmelik hazırlığında olduğu...

 Kerem Karamanlıoğlu – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, et ürünleriyle ilgili yeni bir yönetmelik hazırlığında olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Tarım Bakanlığı et ürünlerinde kuralları yeniden koymak için kolları sıvadı.

Yeni yönetmelik yürürlüğü girerse et ürünlerinde kullanılan “yüzde 100 dana eti, tavuk eti” gibi tanımlamalar tarih olacak. Tavuk etinin ambalaj dışına çıkarılarak satışı da tamamen yasaklanacak.

Bakanlığın hazırladığı “Et ve Et Ürünleri Tebliği’nde değişiklik yapılmasına dair tebliğ taslağı”nda yer alan yeni düzenlemelere göre, “çiğ et, kıyma, hazırlanmış et karışımları ve et ürünlerine” dışarıdan et proteini katılamayacak. Ayrıca kasaplar gibi perakende işletmelerde sucuk, pastırma, sosis, salam gibi et ürünleri üretilemeyecek. Yetkililer bu düzenlemeyi Bir yanda üretim yapıp bir yanda satış yapılmaması gerekiyor. Üretim yeri satış mekânıyla iç içe olamayacak. Üretim yeri farklıysa ve genel kurallara uyuluyorsa ise, izin verileceği dile getiriliyor.

Konu ile ilgili olarak Ödemiş Gıda Maddeleri ile Uğraşanlar Odası Başkanlığı da Ödemiş’teki kasapları ve tavukçular ile konu üzerinde toplantı yaptı.

Ödemiş Gıda Maddeleri ile Uğraşanlar Odası’nda yapılan toplantıya Ödemiş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Gıda Mühendisi Polat Akkan katıldı.

Akkan, bakanlığın yeni düzenleme ilgili olarak yaptığı çalışmaları kasaplara ve tavukçulara anlatarak 7 maddeden oluşan et ve et ürünleri tebliğinde değişiklik yapılmasına dair taslak belgeyi dağıttı. Kasapların ve tavukçuların görüşlerini bildirmesi için mail adresi verildi.

Kasaplar ve tavukçular [email protected] adresine konu ile ilgili olarak düşüncelerini aktaracaklar.

Oda Başkanı Sami Görgen, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız et ve et ürünleri tavuk ürünleri ile ilgili olarak yeni yasal düzenlemeler yapma aşamasında. Yapmadan önce de biz Ödemiş’te gıda mühendisimiz Polat Akkan’ın katılımı ile kasap ve tavukçu esnafımız ile bir toplantı yaptık. Bu ön toplantının verimli olduğuna inanıyorum” dedi.

 

Bakmadan Geçme