• Haberler
  • KAPTAN: SULAMADA YENİ ETAPLARA HAZIRIZ

KAPTAN: SULAMADA YENİ ETAPLARA HAZIRIZ

KÜÇÜK MENDERES SULAMA BİRLİĞİ YENİ DÖNEMİ BEKLİYOR  Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Beydağ Sulama Projesi kapsamında...

KÜÇÜK MENDERES SULAMA BİRLİĞİ YENİ DÖNEMİ BEKLİYOR 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Beydağ Sulama Projesi kapsamında 50 bin dekarlık alanı daha haziran ayı ile birlikte sulamaya açmaya hazırlanırken Küçük Menderes Sulama Birliği de yeni etapla ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. Sulama sahasının 120 bin dekara yükselecek olmasının üreticiler için son derece olumlu bir gelişme olduğunu kaydeden Birlik Başkanı Özay Kaptan, “50 bin dekarlık yeni etaba hazırız. Üreticilerimizle el ele faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Beydağ Barajı’nın suyunu Ödemiş başta olmak üzere Beydağ ve Tire’deki tarım alanlarına aktaracak sulama kanallarının yapımı sürüyor. DSİ Genel Müdürlüğü geçtiğimiz hafta mart ayı itibariyle projenin ulaştığı son noktayı açıkladı. Haziran ayı ile birlikte mevcut 70 bin dekarlık sulanan alanın yanı sıra 50 bin dekarlık alana daha su verilmesinin planlandığı duyuruldu.

Çalışmaların sol sahilde Konaklı civarında yoğun şekilde sürdüğünü aktaran Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, “2013 yılından bu yana bölgemizde sulama projesi etap etap ilerliyor. Geçtiğimiz yıl toplam 195 bin dekarlık sulama sahasının 70 bin dekarlık kısmına su verilmeye başlanmıştı. Bu yıl da DSİ, 50 bin dekarlık alana daha su vermeyi hedeflediğini duyurdu. Bölgemiz adına sevindirici olan bu gelişmeyle ilgili biz de birlik yönetimi olarak hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Yapılanmamızı, personel dağılımımızı ve araç parkımızı yeni açılacak sulama alanına göre sağlıyoruz. Yeni açılacak sahada sulama faaliyetlerinin sağlıklı şekilde yürümesi adına ekiplerimizi görevlendireceğiz. Sulamada yeni etaplara şimdiden hazırız.

Baraj suyu ile sulama yapmaya başlanan bölgelerde maliyetlerin önceki yıllara göre azalması üreticilerimizin yükünü azalttı. Proje ilerledikçe yeni sahalarda da üreticilerimiz açısından yıllardır en büyük sorunlardan biri olan yüksek sulama maliyetleri ortadan kalkacaktır. Üreticilerimizden tek isteğimiz su kaynaklarımıza ve toprağımıza zarar vermeden, israf etmeden, ekiplerimize yardımcı olarak sulama yapmalarıdır. Biz Küçük Menderes Sulama Birliği’ni üreticimizle hep birlikte yönetmeyi hedefliyoruz. Yeni sulama alanlarında da üye kayıt faaliyetlerimizi artıracağız. Sulamadan yararlanmak isteyen tüm üreticilerimizi birliğimize bekliyoruz. Üreticilerimizle el ele faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme