• Haberler
  • İzmir'de İhale Soruşturması: İZTARIM'ın Eski Genel Müdürü Tutuklandı

İzmir'de İhale Soruşturması: İZTARIM'ın Eski Genel Müdürü Tutuklandı

İzmir'de iki ayrı ihalede usulsüzlük iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada, İZTARIM A.Ş.'nin eski Genel Müdürü Murat Onkardeşler ile Miraç Mühendislik temsilcisi O.Ö. tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZTARIM’da yapılan yapım ihalesi ile Konak Belediyesi’nin Avrupa Birliği destekli projesine ilişkin hizmet alımında “edimin ifasına fesat karıştırma” şüphesiyle inceleme başlattı.

Soruşturma kapsamında beş kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Konak Belediyesi AR-GE Müdürü Kamuran Bülent Köstem ve iki çalışan da bulunuyordu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen üç belediye personeli adli kontrolle serbest bırakıldı.

Ancak, Murat Onkardeşler ve O.Ö., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Savcılık, bazı şüpheliler hakkında verilen adli kontrol kararlarına itiraz ettiğini duyurdu.

Konak Belediyesi ise yaptığı açıklamada, “Sürecin şeffaf ve adil biçimde ilerlemesi için gereken hassasiyet gösterilmektedir.” ifadelerine yer verdi. 

Bakmadan Geçme