İzmir'de 8 Mart coşkusu erken başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kentin farklı noktalarında Dayanışma Noktaları kurarak etkinlik takvimini başlattı.

 Kadınlar hem bilgi aldı hem üretti hem de ortak taleplerini yüksek sesle dile getirdi. Alanlarda öne çıkan mesaj ise açıktı: Eşitlik, dayanışmayla büyür.

Kadifekale, Agora, Hatay ve Örnekköy’de kurulan merkezlerde katılımcılar; kadın sağlığı, toplumsal cinsiyet eşitliği ve haklar konusunda bilgilendirildi. 8 Mart’a özel pankartlar hazırlanırken çocuklar için oluşturulan oyun alanları sayesinde etkinlikler ailelerin katılımına da açık hâle geldi.

Dayanışma alanında güçlü mesajlar

İzmir'de 8 Mart coşkusu erken başladı

Öznur Tugay, Behçet Uz Parkı’ndaki buluşmada kadınlarla bir araya gelerek pankart çalışmalarına katıldı. Samimi ortamda gerçekleşen etkinlikte kadına yönelik şiddete karşı ortak duruş vurgulandı. Katılımcılar, bu tür organizasyonların hem moral verdiğini hem de kadınlar arasındaki bağı güçlendirdiğini ifade etti.

Kent geneline yayılan program

İzmir'de 8 Mart coşkusu erken başladı

8 Mart etkinlikleri yalnızca belirli merkezlerle sınırlı değil. Torbalı’dan Karşıyaka’ya, Urla’dan Buca’ya kadar birçok ilçede atölyeler, söyleşiler ve belgesel gösterimleri planlandı. 2 Mart-17 Nisan tarihleri arasında Vasıf Çınar Meydanı’nda açılacak “Görünmeyen Emeği Görmek Sergisi”, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliğiyle ziyaret edilebilecek.

7 Mart’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde farkındalık söyleşisi düzenlenecek. 8 Mart akşamı ise Elhamra Sahnesi’nde, Lütfi Ömer Akad’ın yönettiği “Düğün” filmi gösterilecek.

Kültürpark’ta üç günlük buluşma

İzmir'de 8 Mart coşkusu erken başladı

6-8 Mart tarihleri arasında Kültürpark’ta gerçekleştirilecek kapsamlı programda paneller, atölyeler, sahne etkinlikleri ve kooperatif stantları yer alacak. Dijital şiddet, ayrımcılık ve kadın hakları başlıklarında bilgilendirme çalışmaları yapılacak; çocuk etkinlik alanları ve mobil istihdam hizmeti de programda bulunacak.

İzmir’de 8 Mart bu yıl yalnızca bir anma günü değil, birlikte üretmenin ve birlikte güçlenmenin ifadesi olarak kentin dört bir yanında hayat buluyor.

Bakmadan Geçme