- Haberler
- İncir üreticisine kurutma kereveti
İncir üreticisine kurutma kereveti
Kuru İncirde Mikotoksin Kontaminasyonu Önleme Eylem Planı kapsamında Ege İhracatçı Birlikleri tarafından temin edilen 5250 adet...
Kuru İncirde Mikotoksin Kontaminasyonu Önleme Eylem Planı kapsamında Ege İhracatçı Birlikleri tarafından temin edilen 5250 adet plastik kurutma kereveti, incir üretiminin yoğun olduğu Küçük Menderes ilçelerinde dağıtıldı.
İzmir, 88 bin 196 dekar alanda 423 bin 433 ton ile Türkiye’nin %14’lük incir üretimini gerçekleştiriyor ve bu üretim miktarıyla ülkede ikinci sırada yer alıyor. Önemli ihraç ürünlerinden olan kuru incir ile ilgili Avrupa Birliği’nden alınan hızlı alarm bildirimlerinin önlenmesi/azaltılması, ihracata yönelik daha kaliteli ve güvenilir ürünlerin üretilmesi ile insanların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmalarını temin etmek amacıyla “Kuru İncir Mikotoksin Kontaminasyonu Önlenmesi Eylem Planı” Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlandı.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün yürürlüğe koymuş olduğu “Kuru İncirde Mikotoksin Kontaminasyonu Önleme Eylem Planı” kapsamında Ege İhracatçı Birlikleri tarafından temin edilen 5250 adet plastik kurutma kereveti, incir üretiminin yoğun olduğu Ödemiş, Tire, Beydağ ve Kiraz ilçelerinde Tarım ve Orman İlçe Müdürlükleri ile koordinasyon sağlanarak dağıtılmaya başlandı.
Büşra Boyar
Bakmadan Geçme





