- Haberler
- İNCEPINAR SAKİNLERİ ÇÖPLÜKTEN RAHATSIZ!
İNCEPINAR SAKİNLERİ ÇÖPLÜKTEN RAHATSIZ!
 Ödemiş Belediyesi&rsquonin ilçe genelinde toplanan çöpleri, Gölcük (Zeytinlik) Mahallesi İncepınar Mevkii&rsquonde Gölcük yolu kıyısında yer alan...
Ödemiş Belediyesi’nin ilçe genelinde toplanan çöpleri, Gölcük (Zeytinlik) Mahallesi İncepınar Mevkii’nde Gölcük yolu kıyısında yer alan kapatılan belde belediyesine ait çöp deponi alanına dökmesi İncepınar (İncilipınar) sakinlerinin tepkisini topluyor.
Bir süredir devam eden bu uygulamadan rahatsız olduklarını dile getiren İncepınar sakinleri, Haziran ayı ile birlikte çöp kokusundan evde oturamaz olduklarını ve sineklerle mücadele etmeye başladıklarını söylediler. Daha önce sadece belde belediyesinin kullandığı çöp deponi alanına şimdi tüm Ödemiş’in çöpünün dökülmeye başladığına dikkati çeken vatandaşlar, bu durumun pek çok tehlikeyi de beraberinde getirdiğini kaydettiler.
“ESKİDEN SADECE ZEYTİNLİK’İN ÇÖPÜ DÖKÜLÜRDÜ, ŞİMDİ 100 BİN İNSANIN”
İncepınar sakinlerinden Yunus Belenli sıcaklıkların artmaya başlamasıyla birlikte kokunun da arttığını belirterek, “Rüzgar poyraz estiği zaman evde oturmak, yolda yürümek mümkün değil. 99 mahallenin çöpü buraya dökülüyormuş. Çöp dökülen yer evlerimize birkaç yüz metre mesafede. Eskiden sadece Gölcük Belediyesi çöp dökerken sorun olmuyordu, zaten beldemizin nüfusu belli ama şimdi 100 bin insanın çöpü buraya dökülüyor. Koca ovada 99 mahallenin çöpü için başka yer mi yok? Artık buraya çöp dökülmemesini istiyoruz” dedi.
“ÇÖPLÜKTE BİR YANGIN ÇIKSA FELAKET OLUR”
Çöp sahasındaki yığınların her geçen gün daha da büyüdüğünü kaydeden vatandaşlardan Halil Tüysüzoğlu da “Çok yakınımızdaki bu çöplük sağlığımızı tehdit ediyor. Çünkü çöp miktarı her gün artıyor. Günde bir kamyon çöp dökülmesi başka, her gün kamyonlarca çöpün buraya getirilmesi başka. Yağmur çok yağarsa çöplerin sürüklenmesi riski var. Geçen hafta yağan yağmurlarla bir miktar çöp yola inmiş. Bizi hiç mi düşünen yok. Selini, yağmurunu geçtim bu çöplük ormana komşu, Gölcük yolunun kıyısında yarın bu çöplükte bir yangın çıksa kısa sürede orman yangınına dönüşür. Hepimiz üzülürüz, hepimizin ciğeri yanar. Biz böyle giderse İncepınar’dan ayrılmak zorunda kalacağız. Koskoca ilçenin çöplüğü bu ufacık alan olmamalı. Bunun tehlikeli olduğunu düşünüyoruz” dedi.
“GÖLCÜK YAYLASI’NIN YOLU ÇÖP KOKMAMALI”
Gölcük gibi bölge açısından güzel bir turizm alanının yolunun kıyısına bu çöplüğün yakışmadığını söyleyen İbrahim Kayış ise “Çöplüğün büyümesi kokunun da büyümesi demek, çöp suyunun toprağa zarar vermesi demek. Biz hayvanlarımızı otlatmaya çıkaramaz olduk. Buranın ilçe çöplüğü olup olmayacağını kimse bize sormadı. Vatandaşlarımızın bu konuda girişimleri var. Biz Ödemiş’in çöpünün buraya dökülmesini istemiyoruz. Toprakla örtüldüğü söyleniyor ama vaziyet pek öyle değil. Belediye yetkililerimizin bu sesimizi duyacağına ve bizi daha fazla mağdur etmeyeceklerine inanıyoruz. Gölcük Yaylası gibi büyük bir güzelliğin yolu çöp kokusundan geçmemeli” dedi.
Gölcük yolunun çevresinin daha birkaç yıl önce ağaçlandırıldığını hatırlatan Kadir Tüysüzoğlu şunları söyledi: “Devletimizin imkanlarıyla yolumuz genişledi. Yol genişledikten sonra fidan dikme faaliyetleri oldu. Her yıl Gölcük yolu çevresine ağaçlar dikiliyor. Geçen yıl bölgemizde keklik salındı. Böylesine doğal canlılığın ortasında çöplük mü olur. Doğanın zarar görmesi var, sağlık tehdidi var, yangın tehlikesi var. Bu uygulamadan vazgeçilmelidir”
Başar Uçar
Bakmadan Geçme




