- Haberler
- İnanoğlu'ndan kaliteli tatlı tüyoları
İnanoğlu'ndan kaliteli tatlı tüyoları
Bayrama sayılı günler kala tatlıcıların da kasaları bereketlenmeye başladı. Ödemiş'in meşhur tatlıcısı Gaziantepli İnanoğlu Baklavaları'nın sahibi...
Bayrama sayılı günler kala tatlıcıların da kasaları bereketlenmeye başladı.
Ödemiş’in meşhur tatlıcısı Gaziantepli İnanoğlu Baklavaları’nın sahibi Kemal İnanoğlu, iyi tatlının sırlarını gazetemizle paylaştı.
İnanoğlu, iyi bir tatlının en önemli faktörünün yağ olduğunu dile getirerek, ”Herkes, şekere takılı kalıyor tatlıda. Şekerden çok daha önemli bir faktör olarak yağ, sofralarımızda günde üç öğün bizi ağırlıyor. Dolayısıyla tatlıda yağa çok dikkat edilmesi gerekiyor. İyi bir tatlının nerede piştiği, içeriğinin ne olduğu herkes tarafından bilinmesi gerekiyor. İyi bir baklavanın esası gerçek Urfa yağı, boz içi dediğimiz fıstık, iyi bir pişme mekanizması, toz şeker ve iyi bir ustalıktır. İyi bir tatlının kilosu Ödemiş’te 20 ila 55 lira arasında değişiyor. Elbette ki en iyi tatlıyı yemek istiyorsanız fiyat 80 liraya kadar çıkabiliyor” diye konuştu.
”Vatandaşımız en çok şöbiyeti tercih ediyor”
Ödemişlilerin ılık şöbiyete çok rağbet ettiğini dile getiren İnanoğlu, ”Vatandaş, şöbiyetin saat kaçta çıktığına bizden daha hakim. Eskiden ‘Sıcak tatlı mideyi bozar’ anlayışı vardı. Halbuki tatlı değil tatlıda kullanılan yağ insanın midesini bozuyor. Baklava da ise Antep fıstıklı klasik baklava çok talep ediliyor.
Eskiden Ödemiş’e tatlı yetiştiremezdik. Tatlılarımızı vitrine koyacak zamanımız olmazdı. Alım gücünün düşmesiyle birlikte o da değişti. Eskiden bir gram altına bir kilo baklava karşılık geliyordu. Baklava, altın kadar değerliydi. Baklavanın iyi olduğunu fırından çıkar çıkmaz elinizi bastırdığınızda çökmemesinden anlarsınız. Bizim baklavalarımızın diğerinden farkı, şurup olmaması. Çünkü şurup özüne çeker. Şurubun içinde yüzen baklava, kalitelisizdir” dedi.
Ece Köseoğlu
Bakmadan Geçme





