Hipoglisemi ve belirtileri
Kandaki şeker oranımızın 60 miligramın altına düşmesidir hipoglisemi. Bu rakamın altına ne kadar düşerse belirtileri o...
Kandaki şeker oranımızın 60 miligramın altına düşmesidir hipoglisemi. Bu rakamın altına ne kadar düşerse belirtileri o kadar şiddetli olur. Hipoglisemi birçok klinik belirtiyi taklit edebilir. Hatta bazen kanımızdaki şeker oranında düşme yönündeki hafif dalgalanmalar bile aynı belirtileri yapabilir. Hipoglisemide soğuk terlemeler, çarpıntı, yemek yeme isteği, özellikle de tatlı yeme isteği, baş dönmesi, yorgunluk, halsizlik, depresif ruh hali veya sinirlilik, ellerde titreme, üşüme hissi, şuur bulanıklığı gibi bir seri bulgu oluşur. Kan şeker düzeyi 50 miligramın çok altına ve uzun süreli düşerse şuur tamamen kaybolur. Kişiye derhal şekerli gıdalar sıvılar verilmelidir. Şuur kapalıysa şekerli serum uygulanmalıdır.
Probiyotikler zayıflatır mı?
Son zamanlarda yapılan çalışmalar bağırsak sağlığının genel sağlığın yanı sıra kilo ile de ilgili olduğunu ortaya koymuştur. Bu sebeple yoğun probiyotikle beslenmek her diyetin önemli bir parçası olmuştur. Bağırsaklarda probiyotik ortam optimal oldukça flora da güçlü ve vücut lehine olmakta, kilo almak zor, vermek kolaylaşmaktadır. Bu amaçla başta kefir olmak üzere yoğurt, peynir Thin Think ürünlerimizin tüm formlarıyla rahatlıkla ve bolca tüketilebilir.Hem probiyotik alınmış hem de düşük kalorili, katkısız beslenmeyle kilo verme lehine sinerji sağlanmış olur.
Akşam yemeği saati
Akşam yemekleri erken saatte yenmelidir. Yenilenlerin hazmı kolay, kalorisi ve yağ oranı düşük olmaları yanı sıra zamanlaması da çok önemlidir.
Erken yenen akşam yemeği rahat uyumamızı sağlarken, geç yenen sindirim sisteminin doğal, olağan ritmini bozar. Bu sebeple obeziteyle mücadelede akşam öğününün zamanlaması önemlidir.
Geç yenip hazım işlemine zaman kalmadan yatılması durumunda gece boyu devam edecek olan sindirim sistemi faaliyetleri kişiye kilo olarak döneceği gibi terleme, şişkinlik, reflü vb. birçok uykuyu kaçıracak sıkıntıya da sebep olacaktır. Uykuda salgılanan ve çok önemli bir hormon olan melatoninin de salınımı bozulacaktır.
Mümkünse akşam yemekleri 19.00-20.00’yi geçmemelidir. Çiğ değil pişmiş gıdalar mümkünse haşlama yöntemiyle yapılanlar yenmelidir. Kalorisi düşük, katkısız ürünler bir bardak ayran, süt, limonata da diyet yapan, obezite ile mücadele edenlerde iyi bir alternatiftir. Tüketeceğiniz bir paket THİN THİNK BUĞDAY veya SİYAH PİRİNÇLİ DİYET LİFLİ rahat uyumanıza yeterli gelecektir. Tatlı amacıyla de pirinç krakerden sadece 2 adet sizi tatlıya doyuracaktır. Alacağınız kalori toplamı da iki dilim ekmeğin kalorisini geçmeyecektir.
Bakmadan Geçme





