Hatırlamazsak, Faydayı Anlayamayız 3!
Hastalanma sebeplerimiz Özetle, Ana Sebepler Sağlıklı beslenememek Vücudun su ihtiyacının ciddiye alınmaması Sonucunda oluşan ciddi hasarlar...
Hastalanma sebeplerimiz; Özetle,
Ana Sebepler;
- Sağlıklı beslenememek
- Vücudun su ihtiyacının ciddiye alınmaması
Sonucunda oluşan ciddi hasarlar;
- Zayıf Kan Dolaşımı
- Bağışıklık Sisteminin Dengede Olmaması
- Hücrelerin Bozulması
Nedeni bilinen ya da bilinmeyen vücudunuzun sağlıklı işleyişine mani olan aksaklıkların (ağrı, acı..) dindirilmesinde Hiçbir Hastalık Seçmeden Transdermal Dalga Teknolojisi ile tasarlanmış PAINLESS NIGHT GLU ‘ nun ANA PRENSİBİ
- Kan Dolaşımını Düzene Sokar
- Bağışıklık Sistemini Dengeler
- Sağlıklı hücrelerin yenilenmesini sağlar.
……….diye dünden kalan bağlantıyı hatırlattıktan sonra, bugün de kaldığımız yerden devam edelim.
C- Boşaltım Sistemi:
Sindirim yoluyla kana ve hücrelere ulaşan besin maddeleri enerji verici, onarıcı ve düzenleyici olarak kullanıldıktan sonra ortaya çıkan fazla su, ürik asit, madensel tuzlar ve karbondioksit gibi atık maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasından sorumludur.
Boşaltım sisteminin diğer bir işlevi ise kandaki yararlı madde kaybını önlemektir. Bu işlem böbrekteki geri emme yoluyla gerçekleşir.
Süzme işlevi sırasında kandan ayrılan yararlı maddeler (glikoz, aminoasitler, inorganik tuzlar) ve su geri emilerek tekrar kana verilir.
Boşaltım sisteminin son işlevi ise kanın bileşimi ile doku sıvısındaki su ve tuz miktarını düzenlemektir.
Boşaltım Sisteminin Diğer Sistemlerle İlişkisi
Solunum sisteminde;
- Akciğerler, nefes alıp verme yoluyla karbondioksiti;
- Deri de terleme yoluyla biraz fazla suyu, tuzu ve üreyi dışarı atarak boşaltımın bir bölümünü yaparlar.
Sindirim sisteminde;
- Kalın bağırsaklar da sindirilememiş besinlerin posalarının dışarıya atılmasını sağlar .
Dolaşım sisteminde;
- Boşaltım sistemiyle doğrudan ilişki içinde olan sistem dolaşım sistemidir.
- Boşaltım sistemi, dolaşım sistemindeki dolaşım sıvısı kanın sürekli aynı dengede kalmasını sağlar. Böylece vücudumuzun iç dengesi ( HOMEOSTASİ ) sağlanmış olur.
- Boşaltım sistemini oluşturan organların başında süzme ve geri emme işlemini yapan (1)böbrekler gelir.
- Böbreklere ek olarak, böbrekleri idrar torbasına bağlayan artıkların geçtiği
- (2)idrar kanalı (üreterler) ,
- artık maddelerin biriktirildiği (3)idrar kesesi ve
- bunların vücuttan dışarıya atıldığı (4)idrar yolu (üretra) boşaltım sistemindeki diğer organlardır.
- BÖBREKLER;
- Boşaltım sisteminin ana organıdır.
- Fasulye tanesi şeklinde 10-15 cm uzunluğunda karın boşluğunun arka tarafında, bel hizasında ve omurganın iki yanında yer alır.
- Böbreğin ana görevi vücutta bulunan kimyasal maddeleri temizlemektir.
- Böbreklere, birer atardamar, birer toplardamar olmak üzere iki damar bağlanır.
e) Artık madde taşıyan kan, böbreğe atardamar yoluyla girer ve böbrekte süzüldükten sonra, arındırılmış olarak toplardamar yoluyla çıkar.
Üç temel işlevi: Özetle,
1- Kanda bulunan artık kimyasal maddeleri süzerek kanı temizlemektir.
2- Süzme işlemi sırasında kandan ayrılan yararlı maddeleri (glukoz, aminoasitler, inorganik tuzlar gibi) geri emme ile tekrar kana kazandırmaktır .
3- Kanın bileşimi ile doku sıvısındaki su ve tuz miktarını düzenlemektir. (düzenleyici)
- İDRAR KANALI (borusu)
İdrar kanalı, atar ve toplardamarlara ek olarak böbreklere bağlanan üçüncü bir damardır. İdrar kanalı böbreklerden süzülen idrarı, idrar kesesine taşır.
- İDRAR KESESİ
İdrar kesesi idrar kanalının böbrekten getirdiği idrarın, dışarı atılmak üzere biriktirildiği yerdir. İdrar kesesi kuvvetli kaslardan oluşmaktadır.Gerektiğinde genişleyebilen idrar kesesi biriken idrarı bir süre burada depolar, ardından ise üretra yoluyla vücuttan atılır.
- İDRAR YOLU
İdrar yolu ise idrar kesesinde birikmiş olan idrarın dışarıya atılmasını sağlayan bir bölümdür.
Boşaltım Yapan Diğer Organlar (Önemli)
Deri;
Vücutta fazladan yer alan su ve madensel tuzları terleme yoluyla dışarıya boşaltır. Bu yolla vücudun ısı dengesi de sağlanmış olur.
Akciğerler;
Hücrelerde solunum olayı sonucunda oluşan karbondioksit gazını ve su buharını soluk verme yoluyla vücudun dışına boşaltır.
Karaciğer;
Bazı besinlerin parçalanması sonucunda amonyok denen çok zehirli bir sıvı oluşur. Karaciğer bu çok zehirli sıvıyı daha az zehirli olan üre ve ürik aside dönüştürür ve boşaltıma yardımcı olur. Ayrıca yaşlanmış alyuvar hücrelerini parçalar ve oluşan atıklarını safra sıvısıyla birlikte bağırsaklara göndererek boşaltım yapar.
Kalın Bağırsak;
İnce bağırsaktan geçemeyen besinleri, suyu, madensel tuzları, besin atıklarını ve safra sıvısını bir süre depolar ve sistemin son bölümü olan anüse iletir.
Boşaltım Sistemi Hastalıkları
- Üremi: Böbreklerin görevlerini yapamaması, atılması gereken zararlı ve atık maddelerin kanda birikmesi sonucunda ortaya çıkar.
- Nefrit (Böbrek İltihabı); Böbreğin öz bölgesinde veya havuzcukta görülür. İdrar tutamama, bel ağrısı, halsizlik, üşüme ve ateşlenme gibi belirtileri vardır. Nefronların iltihaplanması ile oluşan bir hastalıktır. Yüz, göz ve ayak bileklerinde şişme gibi belirtileri vardır.
- Böbrek Taşları: İdrarda bulunan madensel tuzların idrar kanallarında veya havuzcukta birikmesiyle oluşur. Erkeklerde daha fazla meydana gelmesine rağmen kadınlarda da görülmektedir. Sancı ve idrarda kan görülmesi gibi belirtileri vardır.
- Albümin Hastalığı: Böbreklerdeki idrar süzen kapsüllerin bozulmasından ileri gelir. Nefronların görevini yapamaması sonucunda proteinli maddelerin idrara geçmesidir.
- Böbrek Yetmezliği; Böbreklerin görevini yerine getiremez duruma gelmesinden kaynaklanan bir hastalıktır. Bu hastalığa yakalanan kişilerin kanındaki atık maddelerin temizlenmesi için diyaliz makinesine bağlanmaları gerekmektedir. Kalıcı bir tedavi için ise böbrek naklinin yapılması gerekmektedir.
- Sistis (idrar kesesi iltihabı); Üreme organları ya da kan yoluyla gelen mikropların idrar yollarında oluşturduğu yanmadır.
- İdrar yolları iltihabı
.
Yarın, bir sonraki sisteme dair bilgilerle kaldığımız yerden devam edeceğiz inşallah, hoşça ve sağlıkla kalın ..
Sevgiler
Bakmadan Geçme





