• Haberler
  • HARMAN’IN SONBAHAR SAYISI YOLDA

HARMAN’IN SONBAHAR SAYISI YOLDA

 Küçükmenderes gazetesi ile Efe Ofset&rsquoin ortak çalışması ile yayınlanan Küçükmenderes Harman dergisinin sonbahar sayısı hazırlık aşamasında....

 Küçükmenderes gazetesi ile Efe Ofset’in ortak çalışması ile yayınlanan Küçükmenderes Harman dergisinin sonbahar sayısı hazırlık aşamasında. Uzun bir aranın ardından yeniden okuyucuları ile buluşmayı bekleyen Harman’ın sonbahar sayısında, yine birbirinden güzel araştırma ve inceleme yazılarının bulunacağını belirten derginin yayın koordinatörü Selim Şahan, derginin Ekim ayı içinde okuyucu ile buluşması için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Harman dergisinin kültür-sanat ve tarih ağırlıklı olduğunu belirten Selim Şahan, tamamen yerli unsurların birleşmesi sonucunda ortaya çıkan derginin yine dopdolu olduğunu söyledi. Ödemiş gibi tarihsel, kültürel ve doğal zenginlikleri bol olan bir bölgede konu sıkıntısı çekilmediğini fakat kaliteli kalemlerden çıkan yazıların bir çırpıda ortaya çıkmadığını ifade etti.

Harman’ın ilk sayısından bu yana bölgede aranılan bir dergi haline geldiğine inandıklarını belirten Şahan, şunları söyledi:

“Amacımız ne olursa olsun dergimizi belli bir periyotta çıkarmak değil. Bu çalışmayı bilimsel ve kültürel açıdan kütüphanelerde saklanabilecek bir kaynak gibi görüyorum. Mali kaynak bulunduğu sürece içinde renkli fotoğrafların bulunduğu bol sayfalı dergiler çıkarmak zor değil. Fakat aradan yıllar geçtikten sonra okunabilecek dergiler ortaya çıkarabilmek emek isteyen bir uğraş. Bölgemizde, tarih ve doğal zenginlikler açısından ele alınabilecek çok sayıda malzeme bulunuyor.

Fakat doğruyu söylemek gerekirse, bu zenginliği değerlendirebilecek mali kaynakların yetersizliğinin yanı sıra, yazılarıyla bunları gelecek kuşaklara aktarabilecek kalem sayısı da bir o kadar kısıtlı. Bunların da değerini bilmiyoruz. Biz Harman dergisini çıkarmaya başladığımızda, asıl amacımız, bu zenginlikleri gün yüzüne çıkarabilmek ve meraklısı ile buluşturabilmek idi. Bu açıdan belli bir tarih aralığında çıkaramadığımız dergimizi hazır oldukça okuyucu ile buluşturmaya çalışıyoruz. 1 yıl aradan sonra yine Ekim ayı içinde okuyucu ile buluşturmayı planladığımız dergimizde Ödemiş’in değerli bilim insanları, sanatçıları ve doğa tutkunlarının yazıları yer alıyor.”

2000 adet baskı yapan derginin, Ödemiş ve çevresinde ücretsiz olarak dağıtıldığını belirten Selim Şahan, dergiye reklam vermek isteyen kişi ve kurumların, Küçükmenderes Gazetesi ve Efe Ofset ile bağlantıya geçebileceklerini söyledi.

Bakmadan Geçme