Advert
Advert

Salatalıkta ikinci ekim dönemi

Salatalıkta ikinci ekim dönemi
Salatalıkta ikinci ekim dönemi Küçük Menderes
test Bu içerik 880 kez okundu.

Ödemiş’te yapılan turşuluk salatalık (kornişon) üretiminde yaz salatalığı hasadında son günler yaşanıyor. Üreticiler, ürün vermeyi kesen kökenleri tarlalardan kaldırırken güz dönemi salatalıklarının ekimine başladılar.

Ödemiş Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Balcılar, bu yıl salatalık ekiminde önceki yıllara göre azalma meydana geldiğini belirterek, "Salatalık üretimi, emek isteyen bir faaliyettir. İki günde bir toplanması gerektiği için her zaman işçiye ihtiyaç duyarsınız. Fiyatlar da maliyetini karşılamazsa zarar edersiniz" dedi.

Fiyatların bu yıl birinci kalite için 3 lira 50 kuruş, ikinci kalite için de 1 lira 50 kuruş olduğunu belirten Balcılar, bu fiyatların zarar ettirmeyecek fiyatlar olduğunu söyledi. Balcılar, Kaymakçı'da yoğun olarak ekimi yapılan salatalığın turşu fabrikaları tarafından tercih edildiğini söyledi.

"Fiyat beklenilen gibi olmazsa..."

Üretici Özdemir Aygün de yaz döneminde zarar etmediklerini fakat istedikleri gibi bir fiyat da elde edemediklerini belirterek, "Salatalık üretimi zordur. Tohum, sulama ve işçilik maliyetlerinin yanında tarlanın hazırlanması için üreticinin paraya ihtiyacı olur. Üretici, bunları genellikle hasat zamanı öder. Fiyat beklediği gibi olmazsa sezondan zararlı çıkabilir" dedi.

Aygün, Ödemiş’te yaz dönemi salatalık üretiminin hemen hemen sona erdiğini söyleyerek, "Şimdi ikinci döneme hazırlık yapıyoruz. Yaklaşık 40 günlük yetişme döneminin ardından hava şartları iyi giderse 40 gün de hasat ederiz" dedi.

Onur şahan

Sende Yorumla...

bodrum escort

türbanlı porno

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Römorkta çıktı, ağaçlara sıçradı
Römorkta çıktı, ağaçlara sıçradı
Eski hastanede son durum
Eski hastanede son durum