Advert
Advert

Papaz eriğinde hummalı çalışma

Papaz eriğinde hummalı çalışma
Papaz eriğinde hummalı çalışma Küçük Menderes
test Bu içerik 700 kez okundu.

Kaymakçı'daki papaz eriği hasadı devam ediyor. Bölgede yetiştirilen ve bu yıl iyi bir rekoltenin yakalandığı papaz erikleri, Raşit Şen Pazaryeri'nden ülkenin dört bir yanına gönderiliyor. Mahallenin belde statüsünde olduğu dönemde belediye başkanlığını yapan Halil Güler, Kaymakçı'nın yılın dört mevsimi üretim yapılan bir yer olduğunu, bugünlerde de erik hareketliliğinin görüldüğünü ifade etti. Pazar yerine günde 100 - 150 ton papaz eriği geldiğini kaydeden Güler, "Bu yıl erik rekoltesi, üreticinin yüzünü güldürdü" dedi. Erik üreticilerinden Halil İbrahim Öztürk de mahallede yaklaşık 300 üreticinin papaz eriği ürettiğini, ürünlerin tüm Türkiye'ye gönderildiğini ifade etti.

Onur Karagöz

 

Sende Yorumla...
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Patates ithalatına tepki gösterdi
Patates ithalatına tepki gösterdi
Kitap alana dondurma bedava
Kitap alana dondurma bedava