• Haberler
  • ihale
  • Güngör Peynircilik Murat ve Ferhat Yornuk kardeşler

Güngör Peynircilik Murat ve Ferhat Yornuk kardeşler

Bayındır ilçesinin bir yerleşim olarak ne zaman kurulduğu, tam olarak bilinmemektedir. Araştırmacılar, Bayındır ilçe merkezinde Bizans...

Bayındır ilçesinin bir yerleşim olarak ne zaman kurulduğu, tam olarak bilinmemektedir. Araştırmacılar, Bayındır ilçe merkezinde Bizans döneminde yerleşimin bulunduğunu ancak Selçukluların gelişiyle Üçoklardan biri olan Bayındır Türkmen boyunun kendi adıyla yeni bir yerleşim yerini Ergenli Deresi kenarında kurduğunu bildirmektedir.

Bayındır, tarihi bir yerleşim merkezidir. Hacı Sinan Külliyesi, eski hükümet konağı, eski Tekel binası, Darül Kurra, Hacı İlyas, Soğuksu, Bıyıklar ve Demircilik camileri, Ermeni ve Rum kiliseleri, Papaz Evi, tarihi hanları, hamamları, türbeleri, mescitleri ve birçok tarihi eseri ile buram buram tarih kokan açık hava müzesidir adeta.

Bayındır, tarım ve hayvancılıkla geçinen güzel bir ilçedir. Zeytini, inciri, üzümü, pamuğu, karpuzu, buğdayı, bol miktarda meyvesi ve sebzesi ile tanıdığımız Çiçek Kenti Bayındır; etli ekmeği, katmeri, düğünlerdeki keşkeği ile de bilinir.

Bir damak tadı daha vardır ki Bayındır’da… Osmanlı Devleti’nin peynir ustası yetiştirdiği Selanik’in Langaza kasabasından Balkan Savaşları sonrası Tekirdağ-Hayrabolu’ya göç edip Anadolu’nun çeşitli yerlerinde peynir ustalığı icra ettikten sonra Bayındır ilçesine gelerek peynir ustalığının bilgi ve birikimiyle oğlu Güngör Yornuk ile 1987 yılında perakende sektörüne giren Hasan Yornuk Dede, ürettiği peynir çeşitleri ve damak tadı ile kısa bir sürede büyük potansiyel oluşturmuştur. Bayındır’ın çeşitli bölgelerinde Güngör Peynircilik adıyla dükkanlar açmaya başlamıştır.

Geçtiğimiz 4 Eylül, Bayındır’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü idi. Güngör Peynircilik de üçüncü iş yerini Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Bayındırlıların “Sarı Çocuğumuz” dediği sevilen Belediye Başkanı Uğur Demirezen, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları, siyasiler ve Bayındır halkının katılımlarıyla hizmete açtı. İş yeri açılışının 4 Eylül Kurtuluş Şenlikleri’ne denk gelmesi nedeniyle şehitler için yapılan etli pilav, dövülen keşkekler ve Ödemiş’ten getirilen kar helvası, misafirlere okunan Kuran-ı Kerim ve dualar eşliğinde ikram edildi.

Eğer bir gün Bayındır’a yolunuz düşerse mutlaka bu buram buram tarih kokan tarihi mekanları, ilçenin merkezinde bulunan Osmanlı mimarisi ile yapılmış Hükümet Konağı’nı, karşısındaki tarihi belediye binasını görmenizi, yukarıdaki Hacı Sinan Camisi’ne doğru yürüdüğünüzde Ziraat Bankası’na varmadan sol tarafta tezgahlarında Bayındır mevsim tulumu, çamur peyniri, deri tulumu, ayran çökeleği gibi çeşit çeşit peynirlerle tanışmak ve bunların tadına bakmak isterseniz mutlaka Güngör Peynircilik’in güler yüzlü personeliyle ve bu ilçenin güler yüzlü, hoşgörülü, sevecen, mert ve yiğit insanlarıyla kucaklaşmanızı ve her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum.

Bakmadan Geçme