GRİP

Tıp dilinde 'İnfluenza' adı verilen bu hastalık, bulaşıcıdır. Grip olan kişinin nefesindeki damlacıklarla yayılıp, salgın hale...

Tıp dilinde “İnfluenza” adı verilen bu hastalık, bulaşıcıdır. Grip olan kişinin nefesindeki damlacıklarla yayılıp, salgın hale gelebilir. “Paçavra hastalığı” da denir.

Aniden başlar ve devamlı olarak ateş yükselir. Baş ve sırt ağrıları, titreme nöbetleri, nezle, öksürük, iştahsızlık, baş dönmesi de görülür.

Dikkat! Tedavinin ilk şartı istirahat etmektir. İyi tedavi edilmezse, başka hastalıklara da yol açabilir. Tedavi için aşağıdaki reçeteler kullanılır:

Reçete 1: Malzeme: Sarımsak, limon, şeker

Hazırlanışı: salgın zamanlarında; koruyucu bir tedbir olarak, her gün 3 diş sarımsak yenir. Yemeklerden sonra da, 1 çay bardağı limon suyu, içine az şeker konup içilir.

Reçete 2: Malzeme: sirke, zeytinyağı, kâfuru (laurus camphora)

Hazırlanışı: Bir kaba 1 çay bardağı sirke, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 kahve kaşığı dövülmüş kâfuru konur. İyice karıştırıldıktan sonra bu karışımla ıslatılan bir parça yünlü bez, göğse konur.

Reçete3: malzeme: süt, kuru soğan

Hazırlanışı: 1 su bardağı süte; çok ince kıyılış orta büyüklükte bir kuru soğan konur. Sonra sıcak fırında 20 dakika bekletilip, süzülür. Yatmadan önce içilir.

*Aynı işlem ertesi sabah da tekrar edilir.

Reçete 4: malzeme: limon suyu, bal

Uygulanışı: günde 3 kere birer su bardağı limon suyu içilir. 15 dakika sonra da 2 tatlı kaşığı süzme bal yenir.

*Anı işlem her gün tekrarlanır.

Reçete 5: malzeme: hardal tohumu, sirke

Hazırlanışı: 2 çorba kaşığı hardal tohumu, kavrulup dövülür. 1 çay bardağı sirke ile karıştırılarak vücudun her yerine sürülüp, yatılır.

*Burna, 1 toplu iğne başı kadar dövülmüş hardal tohumu çekmek de faydalıdır.

Reçete 6: malzeme: Hardal tohumu, sıcak tuzlu su

Hazırlanışı: Ayaklar dayanabilecek kadar sıcak tuzlu suya sokulur. 5 dakika bekletildikten sonra iyice kurulanır. Daha sonra 2 çorba kaşığı hardal tohumu parçalanır. Yün çorapların içie doldurulduktan sonra giyilip, yatılır. Sabahleyin çıkarılır.

Reçete 7: Malzeme: adaçayı, su, şeker

Hazırlanışı: 1 su bardağı kaynak suya 1 çorba kaşığı, adaçayı konur. 10 dakika bekletilip süzülür. Suyuna 2 kahve kaşığı toz şeker konup içilir. Günde 3 kere tekrarlanır.

Reçete 8: Malzeme: okaliptüs yaprağı, sarımsak, su

Hazırlanışı: 4 bardak suya 1 avuç okaliptüs yaprağı konur. Kaynatılırken çıkan bahar solunur. Sonra 2 diş sarımsak havanda dövülür buruna çekilir.

Reçete 9: Malzeme: zencefil, su

Hazırlanışı: Önce dayanılabilecek kadar sıcak su ile yıkanıp iyice kurulanır. Ardından 1 çay bardağı sıcak suya 1 kahve kaşığı zencefil konur. 10 dakika bekletildikten sonra içilip yatılır.

Reçete 10: Malzeme: limon suyu, portakal suyu, mandalina

Hazırlanışı: 1 çay bardağı limon suyu ile 1 çay bardağı portakal suyu karıştırılıp sabah aç karına içilir.

*Öğle yemeğinden sonra da 1 tane mandalina, kabuğu soyulmadan ateşte kızartılır. Soyulmadan sıcak olarak yenir.

Reçete 11: Malzeme: papatya, nane, kekik, su

Hazırlanışı: 6 bardak suya 1 kahve fincanı dolusu kuru papatya çiçeği, 1 çorba kaşığı kuru nane ve 1 çorba kaşığı kekik konur. Kaynatılırken çıkan buhar solunur.

Reçete 12: Malzemeler: defne, portakal kabuğu, su

Hazırlanışı: 4 bardak suya 1 tutam defne yaprağı ve büyük bir portakalın kabukları konur. 15 dakika kaynatılıp süzülür.

*Günde 3 kere birer su bardağı ılık ılık içilir.

Reçete 13: Malzeme: kuşdili (biberiye), su

Hazırlanışı: 4 bardak kaynak suya, 3 tutam kuşdili konur. 15 dakika bekletildikten sonra süzülür.

*Sabah, öğle ve akşam birer su bardağı içilir.

Reçete 14: Malzeme: lavanta çiçeği, su

Hazırlanışı: 4 bardak kaynak suya, 2 tutam lavanta çiçeği konur. 15 dakika  bekletildikten sonra süzülür.

*Günde üç kez birer su bardağı içilir.

Reçete 15: Malzeme: çuhaçiçeği kökü, su

Hazırlanışı: 4 bardak kaynak suya 25 gram çuhaçiçeği kökü konur. 15 dakika bekletildikten sonra süzülür. Günde 3 kere birer su bardağı içilir.

Reçete 16: Malzeme: melekotu (Angelica), su

Hazırlanışı: 4 bardak suya 2 tutam melekotu konur. Kaynatılırken çıkan buhar solunur.

Reçete 17: Malzeme: ardıç tohumu, adaçayı, ayrıkkökü, su

Hazırlanışı: 4 bardak suya 1 çorba kaşığı ardıç tohumu, 1 tutam adaçayı ve 1 tutam ayrık kökü knur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Sabah, öğlen ve akşam birer fincan sıcak sıcak içilir.

Reçete 18: Malzeme: Nane, limon kabuğu

Hazırlanışı: 4 bardak suya 2 çorba kaşığı kuru nane ve 1 limonun kabukları konur. Kaynatılıp süzülür. Günde 3 kere birer çay bardağı içilir.

Reçete 19: Malzeme: elma, su

Hazırlanışı: 1 kilogram elma önce soğuk suyla iyice yıkanır. Sonra rendelenir. Üzerine 4 bardak su ilave edilir. Kaynatılıp süzülür. Gün boyunca kabın içindeki elmalar yenir.

Reçete 20: Malzeme: kekikyağı, kesme şeker

Uygulanışı: 1 kesme şekere 5 damla kekikyağı dökülüp yenir.

Reçete 21: Malzeme. Karanfil yağı, reçine yağı, su

Hazırlanışı: yarım su bardağı menbâ suyuna 5 damla karanfil yağı, 5 damla reçine yağı konulur. Yemekten yarım saat önce içilir.

AYRICA:

*1 bardak çaya 1 kahve kaşığı toz karabiber konup içilir.

*Günde 3 çay bardağı ıhlamur çayı içilir.

*Günde 3  su bardağı bol tarçınlı sütlü sahlep içilir.

*Her gün 1 su bardağı taze sıkılmış pancar suyu içilir.

*Papatya çiçeği, çay gibi demlenir. Balla tatlandırılıp içilir.

*Muz ve lahana yenir.

Mesaj: Boyunla omuuzn birleştiği yerin tam ortası, kuvvetli bir şekilde ovulur. Sonra el bileğinin kat çizgilerinin üç parmak yukarısında bulunan iki kol k

Bakmadan Geçme