Göz Sağlığını Korumak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler
Göz sağlığı, günlük yaşam kalitesini doğrudan etkileyen önemli bir konu. Uzmanlar, doğru beslenmenin göz sağlığını korumada büyük rol oynadığını belirtiyor. Peki, gözlerimizi korumak için hangi besinler tüketilmeli?
Göz sağlığı uzmanları, özellikle A vitamini açısından zengin havuç, ıspanak ve kabak gibi sebzelerin, görme yeteneğini desteklediğini söylüyor. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin somon, sardalya ve ceviz gibi besinler, göz kuruluğunu azaltarak retina sağlığını koruyabiliyor.
C vitamini ve E vitamini açısından zengin turunçgiller, biber ve fındık gibi besinler de göz dokularının yaşlanmasını yavaşlatmaya yardımcı oluyor. Uzmanlar, dengeli ve çeşitli beslenmenin göz sağlığı için şart olduğunu vurguluyor.
“Göz sağlığını korumak, sadece düzenli göz muayenesi yapmakla değil, aynı zamanda beslenme alışkanlıklarıyla da doğrudan ilgilidir” uyarısında bulunan uzmanlar, özellikle bilgisayar ve telefon kullanımının yoğun olduğu dönemlerde gözleri destekleyici besinlerin tüketilmesini öneriyor.