• Haberler
  • Sağlık
  • Gluten nelerde bulunur? Kimler glutensiz beslenmeli? Gluten hassasiyetini nasıl anlayabiliriz?

Gluten nelerde bulunur? Kimler glutensiz beslenmeli? Gluten hassasiyetini nasıl anlayabiliriz?

Gluten, genellikle ekmek, tahıl, makarna gibi gıdalarda bulunur. Ayrıca soslar, turşular, soya sosları, çorbalar, salata sosları...

Gluten, genellikle ekmek, tahıl, makarna gibi gıdalarda bulunur. Ayrıca soslar, turşular, soya sosları, çorbalar, salata sosları gibi ürünlerde de gluten içerebilir.

Gluten duyarlılığı teşhisi, çölyak hastaları ve gluten intoleransı olan kişiler için gluten içeren besinlerin diyetten çıkarılması ya da gluten intolerans testi gibi yöntemlerle konulabilir. Ancak çölyak hastalığının teşhisinde, kan testleri yerine en doğru sonuçları veren endoskopi ve ince bağırsak biyopsisi gibi yöntemler kullanılmalıdır.

(Y.K.)

Bakmadan Geçme