- Haberler
- GİTTİ BARAKALAR, GELDİ ÇADIRLAR!
GİTTİ BARAKALAR, GELDİ ÇADIRLAR!
 &ldquo3 AY DEDİLER, 3 YIL OLDU&rdquo Başar Uçar – Ödemiş Belediyesi&rsquonin Lozan Meydanı ve eski Peynir...
“3 AY DEDİLER, 3 YIL OLDU”
Başar Uçar – Ödemiş Belediyesi’nin Lozan Meydanı ve eski Peynir Pazarı’nın düzenleme çalışmaları kapsamında 2012 yılında barakaları sökülen esnaflar, “3 ay içinde yeni ahşap baraka yapılacak” sözünü hatırlatarak yaklaşık 3 yıldır zor şartlarda vatandaşlara hizmet verdiklerini söyledi.
“BİTPAZARI BİTTİ”
“Bitpazarı” olarak da bilinen bölgede 2012 yılının ilk aylarında başlatılan çalışmalar çerçevesinde barakalar sökülürken, çalışmalar çerçevesinde inşa edileceği söylenen ahşap barakalar bir türlü yapılmayınca esnaflar, çadırlarda hizmet vermeye başladı. Yaklaşık 3 yıldır çadırlarda 2. el telefon satışı ve tamiri, çaydanlık tamirciliği, tenekecilik gibi işleri sürdürmeye çalışan esnaflar zor durumda olduklarını Bitpazarı’ndaki hareketliliğin giderek azaldığını söylediler.
Önce dönemin belediye başkanı Bekir Keskin’in 3 ay içinde yeni barakalar yapılacağına dair söz verdiğini, ardından da yerel seçim öncesi Bitpazarı’nı ziyaret eden Başkan Mahmut Badem’in sıkıntıları çözeceğine dair söz verdiğini hatırlatan esnaflardan Hasan Sarhoş, “3 ay dediler 3 yıl oldu. Yıllardır hizmet verdiğimiz barakalar gitti yerine çadırlar geldi. Eskiden antikacı dükkanı bile vardı, şimdi kimse uğramaz oldu” şeklinde konuştu.
“3 AY DEDİLER, 3 YILDIR BRANDA ALTINDAYIZ”
Sarhoş, Bitpazarı’ndaki esnaf sayısının düzenlemeler sonrası azaldığına vurgu yaparak, “28 Şubat 2012 tarihini hiç unutmuyorum. O dönemde bize Başkan Bekir Keskin, yeni ahşap barakalar yapacaklarını söyledi. 3 ay sıkıntı çekeceğimizi ama sonunda yeni ahşap barakalarda daha iyi şartlarda hizmet vereceğimizi anlatmışlardı. Üzerinden 3 yıl geçti, biz hala brandaların altında, yağmurda, çamurda, güneşte ekmeğimizi kazanmaya çalışıyoruz. En azından eski barakalarımızda elektrik vardı, şimdi çadırda elektrik olmadan cep telefonu satmaya çalışıyoruz. 11 esnaf vardı, esnaf sayısı 6’ya düştü. Bitpazarı adeta öldü” dedi.
“SÖZLER UNUTULDU MU?”
Keskin’in ardından yerel seçimler öncesi Mahmut Badem’in de esnafın sıkıntılarını çözmek üzere söz verdiğini söyleyen Sarhoş şöyle devam etti: “Başkan Keskin’in ardından seçim öncesi Mahmut Badem de Bitpazarını ziyaret edip, çadırları gösterip, ‘Bu böyle hiç olmamış, sıkıntılarınızı çözeceğiz’ dedi. Üzerinden 8 ay geçti hala atılan bir adım yok. Bu sözler unutuldu mu? Bize ‘Caminin yanı vakıf arazisi o yüzden yapılamıyor ama sorunu çözeceğiz’ dediler hala ses yok.
Görüntü olarak da eskisinden daha kötü durumdayız. Biz barakalarımızdan olduk ama dükkanlardaki esnaflar da hareketliliğin azalması nedeniyle sıkıntı yaşamaya başladı. Bizler sadece sözlerin tutulmasını istiyoruz. Ekmeğimizi kazandığımız bu yerler için elbette işgaliyeyi ödüyoruz ama Bitpazarı’nın eski canlılığı kalmadı. Bu şekilde buradaki esnaflar teker teker ayrılmak zorunda kalacak. Derme çatma bir görüntü yerine yakışır şartlarda hizmet vermek istiyoruz. Zor durumdaki küçük esnafın sesini duysunlar”
Bakmadan Geçme