Gıda zehirlenmesi
Gıda zehirlenmeleri, çoğunlukla bayatlamış ve bozuk yiyecekler veya bayat balık yedikten sonra görülür. Hasta, solumakta ve...
Gıda zehirlenmeleri, çoğunlukla bayatlamış ve bozuk yiyecekler veya bayat balık yedikten sonra görülür. Hasta, solumakta ve yutkunmakta güçlük çeker. Kaslarında ağrı ve kramplar vardır. Baş dönmesi, baş ağrısı, halsizlik, mide ağrısı ve bulanık gördüğünden şikayet eder. Bazı hastalarda kabızlık, bazılarında da ishal görülür.
Yapılacak ilk iş, hastayı kusturmaktır. Gerekiyorsa suni solunum da yapılır. Vakit kaybetmeden hastaneye götürülür. Hastaneye gitmek mümkün değilse aşağıdaki reçeteler de uygulanabilir.
Reçete 1: Dört bardak suya beş tane çiğ yumurtanın akı dökülür. İyice karıştırılıp içirilir. Bir süre sonra kusturulur. Bu terkibi yapmak mümkün olmadığı takdirde dört su bardağı kaynamış süt içirilir. Bir süre sonra kusturulur.
Reçete 2: Sekiz bardak suya bir çorba kaşığı zeytinyağı, altı çorba kaşığı gliserin konur. İyice karıştırıldıktan sonra lavman aletine boşaltılıp lavman yapılır. Bir süre sonra bağırsaklar boşalır.
Reçete 3: Bir baş sarımsak soyulup havanda dövülür. Üzerine bir çay bardağı üzüm sirkesi ilave edilip bir kerede yenir.
Reçete 4: Dört bardak suya dört tane limon sıkılır. Karıştırılıp bir kerede içilir. Sonra şekersiz kahve veya koyu çay içirilir.
Reçete 5: Bir litre saf alkole iki tutam ısırgan otu konur. 1.5 ay süreyle bekletilir. Sonra süzülüp temiz bir şişeye doldurulur. Özellikle midye ve istiridye gibi kabuklu deniz hayvanları ile meydana gelen zehirlenmelerde bir bardak suya on damla konup içirilir.
Reçete 6: Bir bardak limon suyuna bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırılıp içirilir.
Reçete 7: Bir çay bardağı sıcak suya yarım kahve kaşığı tarçın karıştırılıp içirilir.
AYRICA kavak ağacı kömürü tozundan içilir. Bol miktarda üzüm, çilek veya sarımsaklı yoğurt yemek de çok faydalıdır.
NOT: Paylaşımlarımız tedavi amaçlı değil, bilgi amaçlıdır. Doktorunuza mutlaka danışınız.
Bakmadan Geçme





