• Haberler
  • Garanti markalı lor ve tulum peyniri tanıtıldı

Garanti markalı lor ve tulum peyniri tanıtıldı

Ödemiş Ticaret Odası (ÖTO) önderliğinde geçtiğimiz cumartesi akşamı Ödemiş Teneke Tulum Peyniri ile Ödemiş Tulum Lor...

Ödemiş Ticaret Odası (ÖTO) önderliğinde geçtiğimiz cumartesi akşamı Ödemiş Teneke Tulum Peyniri ile Ödemiş Tulum Lor Peyniri garanti markalarının tanıtım yemeği düzenlendi. Saat 19.00’da Ahrandı Restoran’da ÖTO Başkanı Rıfat Eriş’in ev sahipliği yaptığı yemeğe Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Ödemiş İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş, ilçe siyasi parti liderleri, Ödemiş’in oda başkanları, kooperatif başkanları ile çok sayıda tanıdık sima katıldı.

 

”Ürünleri tanıtmakta

dünyadan geri kalıyoruz”

 

ÖTO Başkanı Rıfat Eriş, kürsüde yaptığı konuşmasında Ödemiş Teneke Tulum Peyniri ile Ödemiş Tulum Lor Peyniri’nin coğrafi işaret ile garanti marka sürecini anlattı. Eriş, ”Göreve geldiğimiz andan itibaren ilk söylediğimiz sözlerden biridir; ‘Ödemiş ürünleri markalaşacak ve markalaşmalı.’ Neden bunu söyledik? Çünkü bu bölge; Kiraz’ıyla, Beydağ’ıyla, Ödemiş’iyle, Tire’siyle, Bayındır’ıyla dünyanın en verimli toprakları. Dolayısıyla bizim elimizde çok fazla ürün var. Görüyoruz ki dünyada bunu tanıtmakta birazcık geri kalıyoruz. İşte bu nedenle de göreve gelir gelmez bu bölgenin en fazla ekonomik değere sahip olan peyniri ve sütüyle ilgili peynir üreticilerini topladık ve ilk toplantımızı o sektörün temsilcileri ile yaptık. Dolayısıyla bu iki ürünün garanti markası, o toplantının kararıdır. Bu garanti markası çalışmasında sektörün temsilcileri de en başından sonuna kadar bizimleydi ve birlikte olmaya da devam edecektir” dedi.

 

“365 oda ve borsa içinde

garanti marka kullanan tek odayız”

 

Eriş, ”Marka, herhangi bir malın ya da hizmetin farklılaşması anlamına gelmektedir. Bir ürünün markalaşmasında ‘ayırt ediciliği’ çok önemli. Garanti marka ise belli standartların üzerinde olan ürünlerin herhangi bir kurum tarafından garantörlüğünün sağlanması demektir. ÖTO, belli bir standardın üzerindeki ürünlere denetim sağlayarak bu garanti markası logolarının uygulanmasını sağlamıştır. Garanti marka, vatandaşlarımızın ürünleri gönül rahatlığıyla tüketebilmesi kapsamında çok değerli bir kilit taşıdır. Gelecekte de daha da yaygınlaşacağını düşünmekteyiz. Biz, 365 oda ve borsa içerisinde garanti markasını kullanan tek odayız.

 

Bu markalara coğrafi işaret de alabiliriz. Süreç olarak baktığımızda garanti markanın coğrafi işaretten hiçbir farkı yok. Aynı süreçlerden geçiyorsunuz ancak garanti markada bu ürünün yönetilmesi ve markanın belli bir seviyede standardizasyonunun sağlanarak bunun ÖTO’da olması bakımından paketlenebilir ürünlerde garanti markayı tercih ettik ve bundan da son derece memnunuz. Bunun yanı sıra başka ürünlerde de coğrafi işaret çalışmalarımız devam ediyor. Bizim değerlerimizi yansıtan çok önemli ürünlerimiz var. Onlarla alakalı da süreçler devam etmekte. Belki birkaç ay sonra Çavuşdağı Kuru Fasulyesi, Ödemiş Köftesi, Ödemiş İpeği kapsamında da yeniden toplanırız. Bu ürünlerin de coğrafi işaretini aldığımızın duyurusunu yine hep beraber yaparız” ifadelerini kullandı.

 

Misafirlere garanti markalı hediyeler

 

ÖTO Başkanı Eriş’in konuşmalarının ardından Süt Üreticileri adına Ulussan’ın sahibi Fatih Uğuralp konuştu. Uğuralp’ın ardından Cheese Life Magazin Dergisi Editörü Veteriner Prof. Dr. Yavuz Öztürkler ile Genel Yayın Yönetmeni Metin Öztürk kürsüye geldi. Öztürkler ve Öztürk, sektör hakkında konuştu, anılarını paylaştı. Akabinde kürsüye 3. Tarım ve Orman Şurası Başkanı Prof. Dr Nevzat Atık çıktı. Atık, katılımcılara gıda güvenliği hakkında bilgi verdi. Atık’ın konuşması sonrası Ödemiş İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş da bölge hakkında konuştu. Kürsünün son konuşmacısı, Ödemiş Kaymakamı Dayıoğlu oldu. Yemeğin sona ermesinin ardından ÖTO, misafirlere garanti markalı Ödemiş Tulum Peyniri ile Ödemiş Tulum Lor Peyniri hediye etti.

 

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme