• Haberler
  • “Festivaller, bizim zenginliğimiz”

“Festivaller, bizim zenginliğimiz”

Ödemiş Belediye Meclisi, Kasım Ayı Olağan Toplantısı'nı geçtiğimiz akşam gerçekleştirdi. Ödemiş Belediyesi Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda...

Ödemiş Belediye Meclisi, Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nı geçtiğimiz akşam gerçekleştirdi. Ödemiş Belediyesi Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda saat 20.00’de başlayan meclis toplantısının başkanlığını Mehmet Eriş yaptı. Dilek ve temennilerle toplamda yedi maddeden oluşan meclis gündemi, yaklaşık bir saat sürdü.

Gündem öncesi Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, geçtiğimiz ay Şirinköy Mahallesi’nde gerçekleştirilen lavanta dikimini ve İZKA ile sürdürülen ‘Naturalya Ödemiş’ projesini anlattı. Ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sabahı iki bin kişinin Saraçoğlu Caddesi’nde aynı anda oynadığı zeybek konuşuldu. Geçtiğimiz hafta sonu Bıçakçı Mahallesi ile Kemer Mahallesi’nde gerçekleştirilen Kestane Festivali’nin yanı sıra bugüne dek gerçekleştirilen tüm festivaller kapsamında da konuşan Mehmet Eriş, ”Festivaller, Ödemiş için ayrı bir zenginlik” ifadelerini kullandı. Eriş, Hacıhasan ile Kemer mahalleleri arasındaki yol çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini belirterek Ödemiş Belediyesi personeline teşekkür etti.

Oy çokluğuyla kabul

Gündem öncesi konuların konuşulmasının ardından gündemin ilk maddesi, oy birliğiyle kabul edildi. İkinci madde olan mülkiyeti Ödemiş Belediyesi’ne ait Çamlıca Mahallesi, Kerpiçlik Mahallesi, Umurbey Mahallesi ile Kaymakçı Mahallesi’nde bulunan taşınmazların satılması konusunun gündeme getirilmesinin ardından AK Partili meclis üyeleri, oylama esnasında ret oyu verdi ancak oy çokluğunun sağlanması nedeniyle madde, oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Meclis komisyonu çalışma yapacak

Gündemin üçüncü maddesi olan Üç Eylül Mahallesi’nde bulunan taşınmazları kapsayan alanda yapılması planlanan atık su arıtma tesisi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan kamu yararı kararı alınması konusunda Meclis Başkanı Mehmet Eriş, meclis komisyonunun çalışma yapmasını istedi. Komisyonun durumu karara bağlaması için 15 dakika ara verildi. Aranın ardından komisyon kararının oy birliğine sunulması adına gündeme bir madde daha eklendi.

Bir sonraki gündeme taşındı

Dördüncü maddede yer alan Bıçakçı Mahallesi’nde içkili yer bölgesi belirlenmesi konusu, imar ve hukuk komisyonu kararı alınması kapsamında oy birliğiyle bir sonraki toplantıya taşınırken beşinci maddenin de oy birliğiyle bir sonraki meclis gündemine taşınması kararlaştırıldı. Gündemin altıncı maddesi, oy birliğiyle kabul edilirken sonradan eklenen yedinci madde de meclis üyelerinin oylarına sunularak kabul gördü.

”Hep beraber olalım”

Dilek ve temenniler bölümünde CHP Ödemiş İlçe Başkanı ve aynı zamanda CHP Meclis Grubu Sözcüsü Hamdi Halis, ”Zeybek gösterisi, fener alaylarımız Cumhuriyet Bayramı’na yakışır etkinlikler oldu. Festivaller ise üreticilerimiz için çok iyi oldu. Bu tür etkinliklerin devamını bekliyoruz. Bu gibi etkinlikler, yöremize hem sosyal hem de ekonomik manada katkı sağlıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Barış Pınarı Harekatı kapsamında tüm partili arkadaşlarımızla nasıl kol kola girip basın açıklaması yaptıysak festivallerde de hep beraber olalım” çağrısında bulundu.

“Ata’mızı hasretle anıyoruz”

MHP Grubu’nun Meclis Sözcüsü Ceyhun Kınlı ise, ”Ata’mızı vefatının 81. yıl dönümünde hasretle anıyoruz. Tüm dünyada ve Türkiye’de ses getiren zeybek oyununda emeği geçen herkese çok teşekkürler” dedi. İYİ Partili Murat Ürün ise Mehmet Eriş’in sosyal medyada LÖSEV ile alakalı yaptığı paylaşıma atıfta bulunarak, ”Paylaştığınız gönderi dikkatimi çekti. Yaratmaya çalıştığınız farkındalık adına çok teşekkür ederiz. Bununla alakalı gerçekleştirilecek etkinlikler nezdinde tüm meclis üyelerinin önerge sunmalarını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme