- Haberler
- Festival hazırlıkları başladı
Festival hazırlıkları başladı
Dört yıl önce adı tescillenen ve yüz binlerce ziyaretçinin akın ettiği, sadece Çeşme’ye değil, Yarımada, İzmir...
Dört yıl önce adı tescillenen ve yüz binlerce ziyaretçinin akın ettiği, sadece Çeşme’ye değil, Yarımada, İzmir ve Kuşadası’na kadar geniş bir bölgeye turizm hareketliliği yaşatan Alaçatı Ot Festivali’nin hazırlıkları başladı. Bu yılki temasının “Sarmaşık/Kuşkonmaz” olarak belirlendiği 9. Alaçatı Ot Festivali’nde bu yıl da yüz binleri ağırlamaya hazırlandıklarını ifade eden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Türkiye’nin en önemli festivalleri arasına adını altın harflerle yazdıran Alaçatı Ot Festivali’nin bir kartopu gibi başlayıp dokuz sene içinde çığ gibi büyüdüğünü söyledi. Turizm destinasyonlarının en önemli duraklarından olan, Çeşme turizmine yeni bir soluk getiren Alaçatı’nın tarihi, mimari dokusu, coğrafyası yanında bin bir çeşit otuyla da ünlü olduğunu vurgulayan Başkan Dalgıç, “Turizm sezonu öncesi esnafımızın hazırlıklarını tamamladığı, yerel üreticilerin baharın gelişiyle birbirinden güzel Ege otlarını sergilediği, ev hanımlarının bütün bir kış boyu ürettiği ürünlerin tezgahlarda yer aldığı festivaldir Alaçatı Ot Festivali. Festival, her sene ziyarete gelen konuklarını heyecanla bekleyen ev sahibi edasında gerçekleşir” dedi.
“Başarısı ödüllerle taçlandı”
Alaçatı Ot Festivali’nin Türkiye’nin en iyi festivalleri arasında yer aldığının altını çizen Dalgıç, “Büyük ilgiyle izlenen ve ülkemizin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan gözde festivalimiz, Shining Star Awards 2016’da ‘En Başarılı Festival’ ve İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2017 İzmir Turizm Ödülleri’nde ‘Onur Ödülü’ alarak başarısını taçlandırmıştır. Almış olduğumuz ödüller neticesinde her geçen yıl daha iyisini yaparak başarı grafiğimizi en yükseklere taşımaya devam edeceğiz. ‘9 Durak 9 Deneyim’ projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz festivaller arasında yer alan Alaçatı Ot Festivali ile diğer festivallerimizde olduğu gibi gelenek ve göreneklerimizi, kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla dokuz yıl öncesinde bir yolculuğa çıktık. Bu festivallerin ellinci, yüzüncüsünün gerçekleştirilerek gelenekselleşmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.
Tur şirketleri paket program hazırladılar
5-8 Nisan tarihleri arasında, bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Alaçatı Ot Festivali için Türkiye’nin birçok bölgesindeki tur şirketleri de harekete geçti. Tur şirketleri, tur programlarında Alaçatı Ot Festivali’ne geniş bir yer ayırırken Çeşme’nin tarihi ve turistik yerlerini, Yarımada, İzmir ve Kuşadası’nı da içeren paket programlar hazırladı.
Tur şirketlerinin paket programlarında Çeşme ve Alaçatı Ot Festivali şu şekilde yer aldı: “Yolculuğumuz sırasında vereceğimiz ihtiyaç molalarının ardından Çeşme’ye varıyoruz. Çeşme’de yöresel ürünler ile sunulan kahvaltımızı yaptıktan sonra Çeşme’yi keşfe çıkıyoruz. Burada II. Beyazıt tarafından 1508’de Aydın Valisi Mir Haydar’a yaptırılan ve günümüzde müze olarak kullanılan Çeşme Kalesi’ni ziyaret ediyoruz. Kalenin içinde ayrıca Çeşme Arkeoloji Müzesi de bulunmaktadır. Bu ziyaretten sonra kısa bir Çeşme gezisinin ardından Çeşme’nin şirin bir beldesi olan Alaçatı’ya doğru harekete geçiyoruz. Yel değirmenleri, asma bahçeleri, Arnavut kaldırımları ve yöresel ürünleriyle Alaçatı’yı keşfettikten sonra Çeşme Alaçatı Ot Festivali alanına doğru geçiş yapıyoruz. Yörenin otlarını toplamış, araçlarına yüklemiş yöre kıyafetleri giymiş kadınlar ve festival havasını renklendiren antika araçlar çok güzel bir görsel şölen sunacaktır. Burada verilen serbest zaman, fotoğraf çekmek ve yöresel lezzetlerin tadına varmak için yeterli olacaktır. Akşam saatlerinde konaklama ve akşam yemeği için Kuşadası’ndaki otelimize doğru harekete geçiyoruz.”
Komisyonsuz rezervasyon
Öte yandan Çeşme Turistik Otelciler Birliği’nin (ÇEŞTOB) Çeşme Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl açtığı otel rezervasyon internet sitesinde de Alaçatı Ot Festivali için otel rezervasyonları yapılmaya başlandı. İnternet sitesinde, “Festival kapsamında düzenlenen otları tanıma ve toplama gezilerinden yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden konserlere kadar birçok etkinlik düzenlenmektedir. Birbirinden değerli akademisyenlerin, aşçıların ve bloggerlerın söyleşileri ve atölyeleri ile dolu dolu geçen festivalin korteji, renkli görüntülerle sahne almakta, korteje yüzlerce kişi eşlik etmektedir. Festivalin son gününde Alaçatı Amfi Tiyatro’da en çok ot toplama ve en güzel ot yemeği yarışmaları düzenlenmektedir” denilerek etkinlik programı hakkında bilgi verildi. Rezervasyon sitesine giren festival ziyaretçileri, Çeşme ve Alaçatı’daki otelleri inceleyerek herhangi bir komisyon ödemeden rezervasyonlarını yaptırabiliyor.
Haber Merkezi
Bakmadan Geçme





