En Kıymetli Olana Sahip Çıkmak!-3

Kaldığımız yerden devam edelim Camellia Sinensis (Yeşil Çay) Vücutta yağların yakılma sürecini hızlandırarak, kilo verme aşamasına...

Kaldığımız yerden devam edelim;

  1. Camellia Sinensis (Yeşil Çay)
  1. Vücutta yağların yakılma sürecini hızlandırarak, kilo verme aşamasına çok ciddi destek sağlar.
  2. Kan dolaşımını düzenleyerek, kolestrolü ve yüksek tansiyonu düşürür.
  3. Trioid fonksiyonlarının düzenlenmesinde olumlu etkisi vardır.

Faydalarına yine devam,

  1. Yeşil çay bir diüretik olarak idrar üretimini teşvik eder.
  2. Gözler-görüş: Yeşil çay çay polifenollerinden catechin leri içermesinden ötürü gece körlüğünden muztariphastalarda gece görüşünün gelişmesine katkıda bulunur.
  3. İmmün sistem: Yeşil çay iltihaplanmayı azaltır.
  4. Yeşil çay tümörlere sebep olan radyasyonun tekrarını azaltır ve yine ani tümör oluşması ve kimyasallarla tümör oluşmasını önlemeye yardımcı olur.
  5. Yeşil çay içeriğindeki özellikle epigallo catechin gallatedolayısıyla tümör hücrelerindeki DNA üretimini oldukca iyi bir şekilde engeller.
  6. Yeşil çay kanser hücrelerinin vücudun diğer organlarına metastasını engeller.
  7. Yeşil çay içeriğindeki epigallo catechin gallatedolayısıyla göğüs kanserini engellemeye yardım eder.
  8. Yeşil çay barsak kanserini önlemeye yardımcı olur.
  9. Yeşil çay duodenal kanserini önlemeye yardımcı olur.
  10. Yeşil çay esophageal kanserini önlemeye yardımcı olur.
  11. Yeşil çay karaciğer kanserini önlemeye yardımcı olur.
  12. Yeşil çay akciğer kanserini önlemeye yardımcı olur.
  13. Yeşil çay melanoma nın gelişmesini önlemeye yardımcı olur.
  14. Yeşil çay içeriğindeki theanine dolayısıyla doxorub için in etkinliğini arttırarak yumurtalık kanserinin iyileştirilmesinde yardımcı olur.
  15. Yeşil çay pankreas kanserini önlemeye yardımcı olur.
  16. Yeşil çay içeriğindeki epigallo catechin gallatedolayısıyla prostat kanserini önlemeye yardımcı olurve prostat kanser tümörlerini küçültür.
  17. Yeşil çay deri kanserinin başlangıç, gelişme ve ilerleme kademelerini çeşitli mekanizmalarla engeller.
  18. Mide kanserinin tekrarlamasını azaltır.
  19. Yeşil çay bazı zararlı bakterileri engeller veya öldürür.
  20. Yeşil çay birçok virüsün yeniden üremesini engeller.
  21. Yeşil çay Herpes Simplex Viruse-1 ve 2 yi engeller.
  22. Yeşil çay polifenoller vegallocatechin’ler içeriği dolayısıyla AIDS e sebep olan HIV virüsünü engeller.
  23. Yeşil çay polifenollernedeniyle grip virüsünü baskılar.
  24. İskelet-kas sistemi: Yeşil çay muscular dystrophy rahatsızlığında kas liflerinin ölümünü geciktirir veya azaltır.
  25. Yeşil çay osteoporosis i (kemik erimesi) önlemede yardımcı olur.
  1. Kalp-damar sistemi: Yeşil çay atherosclerosis i önlemeye yardımcı olur.
  2. Yeşil çay içeriğindeki ninhydrin maddesinden dolayı kan pıhtılaşmasıyla ilgili anormal kan pıhtılaşmalarını engellemeye yardımcı olur.
  3. Yeşil çay polifenoller içeriğinden dolayı yüksek tansiyon hastalarında kan basıncının düşmesine yardımcı olur.
  4. Yemeklerden hemen sonra alındığında kan basıncını düşüren en etkin bitkilerden biridir. Bu hususta siyah çaydan çok daha fazla etkindir.
  5. Ayrıca yeşil çayın theanine muhtevası da kan basıncını düşürmeye yardım eder.
  6. Yeşil çay alyuvarların hücre zarlarını serbest radikallerin sebep olduğu oksidatif hasarlardan korur.
  7. Yeşil çay polifenoller ve gallocatechin’ler içermesi nedeniyle kalp çarpıntılarını önlemeye yardım eder.
  8. Metabolizma: Yeşil çay kuvvetli antioksidan özelliklere sahiptir. Bu bakımdan E vitamininden 20 kat daha fazla,
  9. Yeşil çay yükselmiş kan şekeri seviyelerini % 23 kadar düşürebilir.
  10. Yeşil çay toplam serum kolestrol seviyesini düşürür. Serum HDL kolestrol seviyesini arttırır ve serum LDL ve VLDL kolestrol seviyesini düşürür.
  11. Yeşil çay hepatit hastalarının iyileşmelerine katkı sağlar.
  12. Yeşil çay karaciğerin fonksiyonlarının gelişmesine katkıda bulunur ve karaciğeri hasarlardan korumaya yardımcı olur.
  13. Yeşil çay karaciğerde hasara sebep olan aflatoxin e karşı koyar.
  14. Yeşil çay içerdiği çay polifenolleri ve kafein dolayısıyla obesiteden muztarip hastalarda thermogenesisprosesi yolu ile kilo kaybını kolaylaştırmada yardımcı olur.
  15. Diyetsel yağların absorpsiyonunu kolaylaştıran sindirim enzimlerini bloke ederek diyetsel yağların absorpsiyonunu yaklaşık % 40 oranında azaltır. Ayrıca iştahı da baskılar.
  16. Yeşil çay yükselmiş serum trigliserid seviyelerini düşürür.
  17. Saçlar: Yeşil çay catechin adlı çay polifenolü dolayısıyla erkeklerde kelliğe sebep olabileceği zannedilen androgen hormonlarının etkileri engellenir.
  18. Sindirim sistemi: Yeşil çay colitis sırasında oluşan iltihaplanmayı azaltır.
  19. Yeşil çay ihtiva ettiği çay polifenolleri dolayısıyla kabızlığı azaltır.
  20. Yeşil çay ihtiva ettiği çay polifenolleri dolayısıyla ishali azaltır.
  21. Yeşil çay dizanteriyi hafifletir.
  22. Yeşil çay ihtiva ettiği çay polifenolleri ve gallocatechin dolayısıyla birçok çeşit gıda zehirlenmesine sebep olan zararlı bakterileri engelleyerek bazı gıda zehirlenmelerini önlemeye yardımcı olur.
  23. Yeşil çay gastritleri önlemeye yardımcı olur.
  24. Sinir sistemi: Yeşil çay theanine içeriğinden dolayı beynin alfa dalgalarını uyarır.
  25. Yeşil çay Epigallo catechin gallate içeriği nedeniyle iştahı baskılar.
  26. Yeşil çay Epigallo catechin gallate içeriği nedeniyle parkinson hastalığını önlemede yardımcı olur.
  27. Solunum sistemi: Yeşil çay bağırtılı öksürüğe sebep olan Bordetella pertussis Bacteria yı engelleyerek bağırtılı öksürüğü önlemede yardımcı olur.
  28. Uzun ömür-yaşlanma: Yeşil çayEpigallo catechin gallateiçeriği nedeniyle derideki yaşlanma prosesini( photoaging) geciktirir.
  29. Destekledikleri: Yeşil çay obeziteden muzdarip kişilerde kilo kaybını kolaylaştırır. Orta dozda alınan çay polifenolleri ephedrinin kendi başına yaptığı termojenik özellikleri % 400-500 kere arttırır.
  30. Yeşil çaysindirim sistemi kimyasallarından olan hidroklorik asit üretimini uyarır.
  31. Yeşil çayE Vitaminini oksidasyondan korur.
  32. Yeşil çay insan DNAsını kimyasal bileşik kompozitlerinden (lezyonlardan) korur.
  33. Yeşil çay U.Vradyasyonunun derinin kolajen dokusuna yaptığı hasarı önler.

UYARI

Çayın aşırı miktarda tüketilmesi

  1. Uykusuzluk ve kalp çarpıntısına neden olabileceği gibi, başka sakıncalar da doğurur,
  2. Özellikle yüksek tansiyonu: kalp ve sinir rahatsızlıkları bulunanlar,
  3. Böbreklerinde kum ya da taş,
  4. Bağırsaklarında peklik illeti çekenler, olabildiğince çaydan uzak durmalıdır.

Yarın tekrar görüşmek üzere şimdilik sağlık ve huzurla kalın inşallah

Sevgiler

Bakmadan Geçme