En Kıymetli Olana Sahip Çıkmak!-2

Konumuz neydi? Yüklerimizden kurtulmak. Ve bunun için de mucize denilen ek takviye besinlerin bir arada bulunduğu...

Konumuz neydi? Yüklerimizden kurtulmak. Ve bunun için de mucize denilen ek takviye besinlerin bir arada bulunduğu Transdermal Dalga Teknolojisiyle üretilen ürünü inceliyorduk. O halde dün kaldığımız yerden devam edelim;

Camellia Sinensis (Yeşil Çay)

***Hafife alınmayacak kadar önemlidir.***

Vücutta yağların yakılma sürecini hızlandırarak, kilo verme aşamasına çok ciddi destek sağlar.

Kan dolaşımını düzenleyerek, kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürür.

Trioid fonksiyonlarının düzenlenmesinde olumlu etkisi vardır.

Camellia sinensis nedir?

Pek çok efsanenin parçası olan çay ağacı insanoğlu tarafından 5000 yıldır bilinmektedir, çayın dünyadaki en eski içecek olduğu söylenmektedir. Ayrıca sudan sonra en çok tüketilen ikinci içecektir.

Uyarıcı, idrar söktürücü ve koruyucu meziyetleri sebebiyle değeri anlaşılmaktadır. Tüm çaylar aynı bitkiden gelmektedir:

Camellia Sinensis. Sadece fabrikasyon süreçleri değişim göstermektedir. Yeşil çay yapmak için yapraklar toplanır, soldurulur, sarılır ve fermente etmeden kurutulur.

Yeşil çay içeren ürünler: Sıkılaştırıcı masaj yağı, göz serumu, yumuşak ve mükemmel bir tıraş için lavantalı tıraş kremi.

Üç farklı şekilde elde edilen çay; yeşil çay, siyah çay ve oolong çay olarak bilinmektedir. Yapılan birçok test sonucunda, siyah ve yeşil çayın benzer etkilere sahip olduğu görülmüştür. Son yıllarda sağlıkla ilgili yayınlanan raporlar nedeniyle ilgiyi üstüne toplamıştır.

İnsan vücudunu birçok yönden etkileyen çay, 4000’den çok kimyasal madde içermektedir.

Yaşlanmayı geciktirici gibi etkileri olduğu bilinmektedir.

Faydaları nelerdir?

Aşırı içilmemek koşuluyla bedeni ve sinirleri uyarmada olumlu etkileri vardır.

*Midevidir: Sindirimi kolaylaştırır.

*Peklik vericidir, özellikle yeşil çay diyareye karşı kullanılabilir.

*Terleticidir. Şekersiz içtiğimizde sıcak havalara dayanmamızı sağlar.

*Ayrıca çayın doku büzücü ve mikrop kırıcı etkileri de vardır. Bu özelliklerinden mikrop kapmış ya da kanlanmış gözlerin çay banyosuyla iyileştirilmesinde yararlanılır.

*Yeşil çay metabolizmayı hızlandıran ve yaşlanmayı yavaşlatan antioksidanlar içerir. Japonların fazla sigara içtikleri halde uzun olan yaşamlarını yeşil çaya borçlu oldukları söylenir.

*Fareler üzerine yapılan denemelerde sigara dumanında bulunan kanser yapıcı bir madde olan nitrozamine tabi tutulan farelerde yeşil çay verilenler %45 oranında daha az akciğer kanserine yakalanmışlardır. Yine UV ışınlarına maruz bırakılan farelerin yeşil çay içirilenlerinde tümör büyüme oranı yavaşlamıştır.

*Yeşil çay kolestrol düzeylerini düşürmede oldukça iyi bir bitkidir. Günde 3 yumurta sarısı yiyen insanların yeşil çay içerek kolestrol düzeylerini koruduğu tespit edilmiştir.

*Yeşil çaydaki kafein siyah çaydakine göre üçte bir oranında daha az olduğundan bu da bir tercih sebebi olabilmektedir.

*Yeşil çay nefes kokmasına ve diş çürümelerine sebep olan bakterileri öldürebilen kimyasallar içerir.

*Ağız sağlığı: Yeşil çay zararlı bakterilerin oluşturduğu gingivitis leri önlemeye yardımcı olur.

*Yeşil çay dişlerin üstünde plak oluşumunu önler, polifenol ve florit içeriği nedeniyle de dişçürümelerini önlemeye yardımcı olur. Diş çürümelerinden sorumlu streptococcus mutans bakterilerini tamamen önler.

*Yeşil çay içeriğinden dişlere sızan tanninler, catechinler ve fluoride dolayısı ile diş enamelininasitlere karşı direncini arttırır.

*Yeşil çay birçok farklı türdeki kanserin başlamasını ve ilerlemesini inhibe etmektedir.

*Yeşil çay içeriğindeki epigallo catechin gallateadlı antioksidanın kanser hücrelerinin büyümesi ve bölünebilmesi için ihtiyaç duyulan bir enzimi durdurabildiği gösterilmiştir.

*Yeşil çay akciğer kanserinden başka kolon, yemek borusu, prostat, pankreas, mide ve göğüs kanserlerine karşı da koruma sağlar.

*Yeşil çay serbest radikalleri kontrol altında tutar.

*Yeşil çay LDL kolesterolün oksidasyonunu engelleyerek kalp hastalığına karşı koruma sağlar.

*Yeşil çay soğuk algınlığına karşı da koruyucudur.

*Yeşil çay kan dolaşımını düzenler damar yapısını korur.

*Yeşil çay içeriğindeki tanenden dolayı ishali önleyicidir, yanlız tanenin çıkması için daha uzun süre demlemek gerekir.

*Anti-toksikliği: Yeşil çay içeriğindeki çay polifenolleri nedeniyle karaciğeri alkolün toksik etkilerinden korur.

*Yeşil çay diyetsel yağların absorpsiyonunu kolaylaştıran sindirim enzimlerinin üretimini bloke ederek diyetsel yağların absorpsiyonunu yaklaşık % 40 oranında azaltır.

*Yeşil çay içeriğindeki ninhydrin maddesinden dolayı kan pıhtılaşmasıyla ilgili içsel bir kimyasal olan thromboxane A2 nin üretimini engeller .

*Yeşil çay aflatoxinin karaciğerdeki oksidasyonunu engelleyerek gıda yolu ile gelen aflatoksinin nötralize edilmesine yardımcı olur.

*Yeşil çay sigara dumanının kanserojen etkilerini azaltır.

*Yeşil çay nitrozaminlerin kanser başlatma kabiliyetlerini engeller.

*Yeşil çay içeriğindeki epigallo catechin gallatedolayısıyla UV-A ve UV-B ışınlarının deriye zarar verme kabiliyetini engeller.

*Yeşil çay içeriğindeki epigallo catechin gallatedolayısıyla thrombin in kan pıhtılarını yapıştırma kabiliyetini engeller.

*Yeşil çay bağırsak ve salyalardaki amylase enzimini inhibe eder.

Deri: Yeşil çay cilde sürüldüğünde güneşin U.V ışınlarının deride yapacağı hasarları azaltır.

Işınsal hasarı ve ışınsal yaşlanmayı minimize eder. U.V ışınlarının hasar vermeye çalıştığı epidermisdeki langerhans hücrelerini korur.

Yeşil çay içeriğindeki epigallo catechin gallatedolayısıyla güneş yanıklarını önlemeye yardım eder.

Dışkılama sistemi: Kronik böbrek yetersizliği hastalarında böbrek fonksiyonlarını destekler.

Yeşil çay bir diüretik olarak idrar üretimini teşvik eder.

Yarın kaldığımız yerden devam etmek üzere şimdilik sağlık ve huzurla kalın inşallah

Sevgiler

Bakmadan Geçme